Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. marca 2023, 12:20
Čas čítania 0:45

Iba 20-ročný Košičan začal do hlavy bodať pracovníka SBS v obchode. Za útok mu teraz hrozia dlhé roky vo väzení

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Okresný súd mladíka prepustil, no krajský súd ho vzal do väzby.

Iba 20-ročný Ján napadol začiatkom marca v Košiciach 51-ročného muža. Podľa obvinenia mal Ján k obeti pristúpiť zboku a začať ho bodať nožom do hlavy. Mladý Košičan ho zvalil na zem, sadol si naňho a v bodaní pokračoval, píše Korzár

51-ročnému esbéeskárovi spôsobil zranenia s predpokladanou lehotou liečenia šesť týždňov. Podľa obvinenia útok nožom smeroval na oblasť hlavy, mozog a hlavné tepny.

Okresný súd rozhodol o oslobodení, krajský mal iný názor

Mladík skončil v policajnej cele pre obavu, že by mohol na slobode pokračovať v trestnej činnosti. Sudca Okresného súdu Košice I mladého muža prepustil na slobodu s odôvodnením, že polícia vykonala nekvalitnú prácu. 

Polícia sa k výrokom nechce vyjadrovať ani ich komentovať. „Treba však poznamenať, že aj keď bol obvinený sudcom pre prípravné konanie prepustený na slobodu, tak uznesenie o vznesení obvinenia zostáva v platnosti a vo vyšetrovaní budú ďalej vykonávané potrebné procesné úkony,“ uviedla hovorkyňa polície Jana Mésarová.

Prokurátor podal voči rozhodnutiu okresného súdu sťažnosť a o jeho väzbe rozhodoval krajský súd. Ten mladíka vzal do väzby, pretože ako usvedčujúci dôkaz vyhodnotil výpoveď esbéeskára aj zranenie na ruke obvineného. Jánovi teraz hrozí 4 až 10 rokov vo väzení. 

Domov
Zdieľať
Diskusia