Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. marca 2023, 7:20
Čas čítania 0:39

Zima je späť: Slovensko dnes zasiahne mohutná víchrica aj nebezpečný orkán. V týchto regiónoch dosiahne rýchlosť vyše 95 km/h

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najveternejšie bude na juhozápade, juhovýchode a v Popradskej kotline.

Nástup jari spojenej s príjemnými teplotami už dnes naruší výrazný vpád studeného vzduchu. SHMÚ v súvislosti s čiastočným návratom zimného počasia vydáva výstrahy na viaceré nebezpečné poveternostné javy.

„Po vpáde studeného vzduchu sa od severu výrazne ochladí a zrážky sa postupne zmenia na snehové, pričom snehové prehánky sa najmä v utorok vyskytnú aj v nížinách. Ochladenie bude veľmi citeľné vplyvom silného až búrlivého severného vetra, ktorého rýchlosť v priebehu pondelka od západu v nárazoch miestami dosiahne 65 až 95 km/h,“ varujú meteorológovia na Facebooku. 

Vietor bude najsilnejší na juhozápade, juhovýchode a v Popradskej kotline, no určitá pravdepodobnosť padavého vetra bude existovať aj v pohoriach v iných lokalitách, a to najmä na južnej strane Nízkych Tatier.

Poriadne veterno bude aj na horách, vo vysokých polohách Tatier a Nízkych Tatier očakáva SHMÚ mohutnú víchricu až orkán. Vietor v kombinácii so snežením by mal na severnom Slovensku vytvárať aj snehové jazyky. Meteorológovia preto začiatkom týždňa odporúčajú zvýšiť opatrnosť a ľudom radia, aby sa vysokým horským polohám radšej úplne vyhli.

Domov
Zdieľať
Diskusia