Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. marca 2023, 10:25
Čas čítania 0:48
Ivan Koribanič

Kanye má znovu „rád Židov“. Raperov názor údajne zmenil film so židovským hercom Jonahom Hillom

Kanye má znovu „rád Židov“. Raperov názor údajne zmenil film so židovským hercom Jonahom Hillom
Zdroj: TASR/AP/Michael Wyke
ZAHRANIČIE KANYE WEST SPRÁVY ZO SVETA USA
Uložiť Uložené

Ide o Kanyeho prvý príspevok v roku 2023.

Kanye West sa nakrátko objavil na Instagrame, aby zdieľal svoje novonadobudnuté sympatie voči Židom, píše Complex. Podľa vlastných slov tak spravil po tom, čo si pozrel film 21 Jump Street so židovským hercom Jonahom Hillom. „Sledovanie tohto filmu ma opäť priviedlo k tomu, aby som mal rád Židov,“ napísal Kanye v opise.

Narážal tak na turbulentné obdobie v roku 2022, keď si proti sebe poštval ako fanúšikov, tak aj obchodných partnerov. Prezentoval sa totiž sympatiami k nacistickému vodcovi Adolfovi Hitlerovi, nenávistnými komentármi voči Židom, ale aj ďalšími prejavmi antisemitizmu.

Kanye West
Zdroj: Instagram/Ye


„Nikto by si nemal filtrovať svoj hnev voči jednotlivcom na miliónoch nevinných ľuďoch… Ďakujem, Jonah Hill, milujem ťa,“ píše ďalej Kanye West. Samotný herec na tento podnet zatiaľ nijako nereagoval.

Westova krajne pravicová a nenávistná rétorika z nedávnej minulosti mu zarobila na nejeden problém. Od zablokovania jeho účtov na Twitteri či Instagrame až po stratu miliónov dolárov, keď prišiel o významné spolupráce so značkami ako Gap, Balenciaga a Adidas.

Jeho nenávistné výroky boli priamo spájané aj s útokmi a vandalizmom v USA. Na stránkach, ktoré šíria názory popierajúce holokaust, sa šíril výrok „Ye is right, change my mind“ (Ye má pravdu, presvedč ma o opaku). Extrémistické skupiny dokonca organizovali mítingy s týmto názvom, na ktorých velebili Hitlera.

Domov
Zdieľať
Diskusia