Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radim Šlechta
25. marca 2023 o 14:19
Čas čítania 1:17

Žena si v lietadle zabudla AirPody. Neuveríš, u koho ich vďaka sledovaniu polohy vypátrala

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Žena si v lietadle zabudla AirPody. Neuveríš, u koho ich vďaka sledovaniu polohy vypátrala
Zdroj: Unsplash/David Levêque

Žene sa podarilo vystopovať slúchadlá, ktoré si zabudla v lietadle. Stopy viedli až k zamestnancovi letiska, ktorý si ich privlastnil po tom, čo ich našiel v zabudnutej bunde.

Každý z nás má svoje obľúbené gadgety. Pre Alisabeth Hayden predstavovali jej AirPody dôležitú súčasť života. Potrebovala ich na hovory so svojím manželom, ktorý pracuje ako vojak a zvykol jej volať z veľmi hlučného prostredia. Používanie slúchadiel bol jediný spôsob, ako sa dokázali dorozumieť. Obľúbený doplnok jej však ukradli počas cesty domov od partnera. Informujú o tom stanice CNN a ABC

Keď si žena pri prestupe v San Franciscu uvedomila, že si bundu nechala v lietadle, poprosila personál, či by sa po ňu mohli vrátiť. Podľa pravidiel nesmela ísť naspäť dnu, ale musela na zabudnutú vec čakať pred lietadlom. Keď si neskôr chcela z vrecka svoje AirPody vybrať, zistila, že je otvorené a slúchadlá sú preč. 

Celý ďalší let strávila sledovaním polohy svojich slúchadiel a priebežným screenshotovaním obrazovky. Postupne zistila, že sa nachádzajú v časti letiska, kam by sa verejnosť dostať nemohla. Došlo jej, že ich musel vziať niekto z letiskového personálu. Hayden sa preto rozhodla osloviť United a SFO a následne aj políciu v San Franciscu, aby svoje AirPody dostala naspäť. 

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Od leteckých spoločností však dostala len správu s ospravedlnením, že ich mrzí jej strata. „Ja som ich však nestratila, zobral mi ich nejaký váš zamestnanec,“ reagovala poškodená. Pomocnú ruku pri hľadaní jej podal až detektív z policajného zboru v San Mateu, ktorý pracoval na letisku. Zistil, že slúchadlá vzal zamestnanec spoločnosti, ktorá dodávala jedlo do lietadla.  

O niekoľko dní nato zamestnanca vypočuli a po tom, čo mu boli predložené snímky obrazovky vrátane miesta jeho bydliska, priznal svoju vinu. AirPody vrátili Hayden, no zápletka sa iba začína. 

Slúchadlá boli totiž v katastrofálnom stave a podľa nej vyzerali, ako by ich niekto rozdupal. Po upozornení spoločnosti a vyplnení kontaktného formulára jej bol uznaný nárok na náhradu škody vo výške 271 dolárov.  

Hayden momentálne iba dúfa, že sa nič podobné nestane ďalším ľuďom. „Som vytrvalá, ale čo ľudia, ktorí nemajú čas alebo to vzdajú? Koľkým ľuďom sa povie: ‚Zabudol si si ich tam, čo čakáš?‘“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia