Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
21. marca 2023, 15:30
Čas čítania 0:39

Heger priznal, že nápad na stranu Demokrati vznikol v esemeske od Matoviča

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dočasne poverený premiér v relácii Na telo uviedol, že pôvodný nápad politickej strany Demokrati vymyslel Igor Matovič v spoločnej konverzácii cez esemesky.

Šéf hnutia Demokrati v utorok 21. marca v relácii Na telo plus priznal, že jeho novovzniknutá politická strana Demokrati vznikla na základe návodu od Igora Matoviča. Ten mu v spoločnej komunikácii cez SMS správy pripravil plán, na základe ktorého mal Eduard Heger zjednotiť demokratické sily na Slovensku, uvádza portál TVnoviny.sk.

Podľa predsedu strany Demokrati však má jeho politická strana vlastnú identitu v porovnaní s tým, čo navrhoval jeho bývalý stranícky kolega. „Dal mi scenár a potom ma kritizoval, že som ho nenaplnil,“ priznal sa v rozhovore.

Túto informáciu po prvýkrát zverejnil Igor Matovič v Na telo plus ešte 14. marca. Moderátorovi Michalovi Kovačičovi povedal, že ju nemá problém zverejniť, ak mu to Heger dovolí. Podľa šéfa hnutia OĽaNO je však vízia, ktorú majú Demokrati, výrazne iná a nenapĺňa jeho predstavy. 

„Stoja tam ľudia, ktorých by sme sa skôr mali snažiť vytlačiť z politiky a nedávať im pomocné lano, ako napríklad Miroslav Kollár, ktorý rozbil tri strany,“ nespokojne uzavrel Matovič v minulotýždňovom Na telo plus.

Igor Matovič a Eduard Heger.
Igor Matovič a Eduard Heger. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia