Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
16. marca 2023, 8:30
Čas čítania 1:03

Tento mesiac si tisícky Slovákov prilepšia o 60 €. V nasledujúcich dňoch im na účet príde navýšený príspevok od štátu

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Príspevok ti štát vyplatí na nezaopatrené dieťa vo veku až do 25 rokov.

AKTUALIZOVANÉ: Prídavky na dieťa sa zvýšili od 1. januára 2023 automaticky, a tak o navýšenie žiadať nemusíš. Ak však máš záujem o príplatok k prídavku na dieťa, požiadať oň musíš samostatne.

Od 1. januára 2023 začalo ministerstvo vyplácať zvýšené prídavky na dieťa, ktoré predstavujú 60 eur mesačne. Vyplácajú sa vždy 15. deň v mesiaci, a tak si viacerí Slováci tento rok už druhýkrát prilepšia. V statuse to zdôraznil dočasne poverený minister práce Milan Krajniak.

„Milí rodičia, tento mesiac ich už druhýkrát dostanete takto mimoriadne zvýšené. Zároveň máte trojnásobný daňový bonus na deti. Sú to dôležité časti skladačky, že sa pozornosť a pomoc Slovenska obracia k vám,“ informuje Krajniak.

17. marca 2023, 17:30 Čas čítania 3:48 V roku 2014 zmizlo, dodnes nikto nevie kam. Čo sa stalo s letom MH370 s 239 ľuďmi na palube, ktorý teraz láka divákov Netflixu? V roku 2014 zmizlo, dodnes nikto nevie kam. Čo sa stalo s letom MH370 s 239 ľuďmi na palube, ktorý teraz láka divákov Netflixu?

Kto má na príplatok k prídavku na dieťa nárok?

Príplatok k prídavku na dieťa v hodnote 30 eur ti štát vyplatí na nezaopatrené dieťa vo veku až do 25 rokov. Tento príspevok k prídavkom má za úlohu pomôcť rodičom, ktorí si neuplatňujú daňový bonus na dieťa. Všetky podmienky na vyplatenie príplatku si môžeš prečítať na tomto odkaze. Tvoje dieťa zároveň musí spĺňať niektorú z týchto podmienok:

  • študuje dennou formou štúdia na strednej alebo vysokej škole,
  • nemôže sa dennou formou pripravovať na budúce povolanie pre úraz alebo ochorenie,
  • je oslobodené od povinnosti dochádzať na strednú alebo vysokú školu,
  • vzdeláva sa v základnej škole pre žiakov so zdravotným znevýhodnením, prípadne je podľa odborného posudku dlhodobo neschopné pripravovať sa na povolanie pre zlý zdravotný stav (vzťahuje sa na deti do 18 rokov).

O príplatok k prídavku na dieťa musí rodič alebo poverená osoba požiadať na príslušnom úrade práce, môžeš však využiť aj elektronickú žiadosť. Urobiť to môžeš na tomto odkaze.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Pexels/Elina Fairytale/Dom J
Domov
Zdieľať
Diskusia