Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Florián Meričko
9. marca 2023, 9:46
Čas čítania 0:30

AKTUÁLNE: Toto sú najlepšie a najhoršie nemocnice na Slovensku za rok 2022 podľa pacientov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zdravotná poisťovňa Dôvera zverejnila rebríček najlepších slovenských nemocníc. Pri zostavení sa opierala o skúsenosti vlastných poistencov.

Zdravotná poisťovňa Dôvera predstavila rebríček najlepšie hodnotených nemocníc na základe prieskumu, ktorý realizovala medzi svojimi poistencami. Pacienti v ňom v dotazníkoch zhodnotili skúsenosti s rôznymi zdravotnými zariadeniami naprieč celým Slovenskom. Nemocnice rozdelili do viacerých kategórií podľa ich typu. Prieskum realizovali na vzorke 7-tisíc pacientov.

Najlepšou fakultnou nemocnicou na Slovensku za rok 2022 je podľa pacientov Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku.

Medzi najhoršie hodnotené v kategórii Fakultné a univerzitné nemocnice patria: Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky, Fakultná nemocnica Trnava, Fakultná nemocnica Nitra, Univerzitná nemocnica Bratislava.

Prvú priečku v rebríčku všeobecných nemocníc obsadila Nemocnica Svet zdravia v Partizánskom. Ako jednu z najhorších opísali pacienti v dotazníkoch Nemocnicu a polikliniku Revúca.

Kompletný prehľad hodnotenia slovenských nemocníc si môžeš pozrieť na tomto odkaze.

Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok.
Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok. Zdroj: ÚVN SNP – FN
Domov
Zdieľať
Diskusia