Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
4. marca 2023, 10:54
Čas čítania 0:39

Veriaci si už nemusia nosiť hotovosť. V nitrianskom kostole majú nový terminál na milodary

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Veriaci môžu prispieť ľubovoľnou sumou.

Piaristický Kostol sv. Ladislava v Nitre má nový terminál. Prostredníctvom modernej novinky si môžu veriaci vybrať ľubovoľnú výšku milodaru a zaplatiť pohodlne kartou, o vymoženosti informoval kostol na Facebooku. 

Príspevok s novinkou však zakrátko z internetu zmizol. Terminál do kostola farnosť zabezpečila v spolupráci s Piaristickou nadáciou. 

Doteraz mohli ľudia prispievať v hotovosti alebo prevodom na bankový účet. Teraz sa k týmto možnostiam pridal aj terminál, ktorý by mohol odradiť aj zlodejov.

Z pôvodného príspevku farnosti vyplýva, že terminál už v minulosti v kostole bol. Minimálna suma, ktorú si veriaci mohli vybrať a bezkontaktne tak prispieť, bola 5 eur. Nový terminál niektorých poteší aktualitou, ľubovoľným výberom výšky príspevku. „Terminál má výhodu, že sa dá vybrať ľubovoľná suma – vyššia aj nižšia ako doterajších 5 €, ktoré boli prednastavené na predošlom termináli,“ priblížil kostol.

Platobným terminálom už disponujú viaceré kostoly. Bezhotovostne kartou či dokonca smartfónom alebo inteligentnými hodinkami už od roku 2019 zaplatíš aj v kostole v Rusovciach. Vychytávka sa už roky teší obľube v zahraničných farnostiach.

Piaristický kostol, terminál, milodary
Zdroj: Piaristický kostol (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia