Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. marca 2023 o 18:01
Čas čítania 0:32

Týchto 8 slovenských nemocníc dostane poriadnu finančnú injekciu. Z plánu obnovy na nich vyčlenia 200 miliónov eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O pomoc z plánu obnovy mohli nemocnice požiadať do novembra 2022.

Slováci spoznali zoznam 8 nemocníc, ktoré sa už čoskoro dočkajú finančnej pomoci na výstavbu a rekonštrukciu v celkovej hodnote 212 miliónov eur. Všetky zariadenia ešte v novembri minulého roka reagovali na výzvu ministerstva zdravotníctva.

Najviac peňazí, vyčlenených z plánu obnovy na veľké investičné projekty, získa popradská a levočská nemocnica. Obom sa ujde vyše 42 miliónov eur. Viac ako 39,5 milióna eur má získať nemocnica s poliklinikou v Spišskej Novej Vsi.

Finančné prostriedky vo výške vyše 5 miliónov eur sa ujdú aj nemocniciam v Bardejove, Skalici, vo Zvolene, v Čadci a Bojniciach. Vyplýva to z vyhodnotenia výzvy z plánu obnovy na rekonštrukciu a výstavbu nemocníc pre projekty nad päť miliónov eur.

Cieľom výzvy pre nemocnice je podľa Ministerstva zdravotníctva SR vytvorenie „modernej, dostupnej a efektívnej siete nemocníc, ktorá zabezpečí kvalitnú zdravotnú starostlivosť, atraktívne prostredie pre personál a zdravé hospodárenie“.

Domov
Zdieľať
Diskusia