Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
2. marca 2023 o 12:05
Čas čítania 0:33

AKTUÁLNE: NAKA zadržala muža, ktorý sa vyhrážal novinárke Jančkárovej

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dnes prebehla policajná akcia pod názvom Francesco.

Národná kriminálna agentúra zadržala osobu, ktorá sa vyhrážala moderátorke RTVS Marte Jančkárovej. Policajti počas akcie s krycím názvom Francesco zadržali muža, ktorý je podozrivý z vyhrážania sa redaktorke a jej rodine, informuje polícia na sociálnej sieti.

Polícia potvrdila, že okrem novinárky je v tomto prípade poškodenou osobou aj prezidentka Zuzana Čaputová. Policajný prezident Štefan Hamran už v pondelok uviedol, že majú dôkazy a informácie, ktoré smerujú ku konkrétnej osobe.

Lavína nadávok a vyhrážok sa na novinárku Martu Jančkárovú spustila potom, ako do relácie Sobotné dialógy na poslednú chvíľu prišiel nepozvaný Ľuboš Blaha. Ten sa chcel debaty zúčastniť namiesto svojho kolegu Mariána Kéryho, ktorý pozvanie prijal. RTVS takúto zmenu tesne pred začiatkom vysielania odmietla.

Strana Smer-SD potom zorganizovala tlačovú besedu pred budovou Slovenského rozhlasu. Konanie RTVS strana označila za cenzúru a odkázala, že riaditeľovi verejnoprávnej televízie a rozhlasu Ľubošovi Machajovi pôjde po krku.

Domov
Zdieľať
Diskusia