Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2023, 14:30
Čas čítania 3:16
Martin Adam Pavlík

Vedel si, že Elon Musk trénoval džudo alebo že Barack Obama by ťa vypol jedným kopom? Tieto osobnosti ovládajú bojové umenia

Vedel si, že Elon Musk trénoval džudo alebo že Barack Obama by ťa vypol jedným kopom? Tieto osobnosti ovládajú bojové umenia
Zdroj: TASR
ZAUJÍMAVOSTI BOJOVÉ ŠPORTY BOJOVÉ UMENIA OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Možno by si to o nich nepovedal, no hravo by ťa zložili na zem a možno aj poslali do nemocnice.

Možno si sa vďaka nášmu článku dozvedel, že Ashton Kutcher ovláda brazílske džiu-džicu (BJJ), že Mickey Rourke bol neporazeným boxerom, že Liam Neeson sa do ringu prvýkrát postavil ešte ako 11-ročný alebo že Keanu Reeves trénoval wushu, krav magu, džudo a karate. 

V ďalšom článku si možno zistil, že Sharon Stone alebo Evan Rachel Wood by ťa dokázali vypnúť jedným kopom, že Gal Gadot prešla armádnym výcvikom a vie dokonca bojovať s mečom alebo že maličká Jodie Foster, o ktorej by si to určite nepovedal, by ťa dokázala spacifikovať rýchlosťou svetla. 

Tentoraz ti predstavíme viacero osobností z rôznych oblastí vrátane hudobníkov, politikov či úspešných biznismenov, ktorí sa taktiež venovali alebo sa venujú bojovým umeniam. Možno budeš prekvapený. 

V Refresheri ti pravidelne prinášame články o inšpiratívnych osobnostiach a radi aj prepájame rôzne tematické oblasti. Ak sa ti páčia naše články z prostredia Hollywoodu či športové texty venované bojovým umeniam, podpor nás a pridaj sa do klubu Refresher+. Aj vďaka tomu ti budeme môcť priniesť viac kvalitného obsahu.

Elon Musk

Aj najbohatší muž sveta vie, ako rozdávať údery. Šéf Tesly povedal v podcaste Joea Rogena, že pred tým, než sa z neho stal jeden z najúspešnejších podnikateľov v histórii, trénoval taekwondo, karate, džudo a krátko aj brazílske džiu-džicu. Musk ďalej prezradil, že je stále veľkým fanúšikom bojových športov a vedie k nim aj svoje deti. Posielal ich na tréningy džiu-džicu už od šiestich rokov.

Možno si navyše spomenieš na Muskovu kontroverznú verejnú výzvu na Twitteri, ktorú adresoval pred rokom šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi po tom, ako Rusko napadlo Ukrajinu. Ruského prezidenta, ktorý, mimochodom, taktiež ovláda džudo, vyzval na pästný súboj, pričom v stávke mala byť práve Ukrajina.    

Barack Obama

Bývalý americký prezident si istý čas menil oblek za kimono. Ako píše Traditional Okinawan Karate, Barack Obama trénoval taekwondo v rokoch 2001 až 2005, keď ešte pracoval ako profesor a senátor štátu Illinois na čiastočný úväzok. Jeho inštruktorom bol David Posner, ktorý si ho pamätá ako veľmi usilovného a disciplinovaného študenta. Obama si dokonca vyslúžil zelený pás. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 131842 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia