Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
3. marca 2023, 12:30
Čas čítania 4:30

Alabamská profesorka s IQ 180 zavraždila na porade kolegov. V detstve brokovnicou zastrelila brata, väzeniu sa však vyhla

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Alabamská profesorka s IQ 180 zavraždila na porade kolegov. V detstve brokovnicou zastrelila brata, väzeniu sa však vyhla
Zdroj: Youtube/ABC News
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ľudia zo školy sa báli toho, že chcela na univerzite odpáliť bombu s vírusom.

Profesorka biológie Amy Bishopová 12. februára 2010 vytiahla na školskej porade zbraň a začala strieľať. Keď sa jej minuli náboje, v pokoji odišla na ženské toalety a zavolala svojmu manželovi, aby po ňu prišiel autom. Na to, že práve zabila troch kolegov, si údajne vôbec nespomínala. Za mnohonásobnú vraždu ju odsúdili na doživotie.

Väzenie jej pritom hrozilo už v mladosti. Ešte ako 20-ročná zastrelila brokovnicou svojho brata. Polícia ju podozrievala aj z toho, že svojmu profesorovi na Harvarde poslala bombu. O jej temnej minulosti však na univerzite, kde vyučovala, nikto nevedel.

Prečítaj si aj o najväčšej masovej streľbe v Británii či masakre na gymnáziu v Nemecku, kde bývalý žiak zastrelil 16 ľudí. Staň sa členom klubu Refresher+ a čítaj kriminálny obsah bez obmedzení.
Amy Bishop
Zdroj: Alabama Department of Corrections

 „Amy, nerob to! Mysli na moju dcéru!“

12. februára 2010 bol jej posledným dňom v práci na Alabamskej univerzite v Huntsville. Spoločne s ďalšími zamestnancami sa zúčastnila na porade vyučujúcich z katedry biológie. 45-ročná neurobiologička Amy Bishopová zväčša na stretnutiach zamestnancov univerzity dávala výrazne najavo svoj názor, no tentokrát mlčala.

Po zhruba 45 minútach, keď podľa The New Yorker nepovedala ani jedno slovo, zo svojej kabelky vytiahla pištoľ a začala strieľať. V miestnosti bolo 13 ľudí. Podľa výpovede preživších nešlo o chaotickú paľbu. Bishopová si údajne cielene vyberala, na koho strieľa.

24. novembra 2023, 9:30 Čas čítania 4:51 Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí

Jednou z obetí sa mala stať aj biochemička Debra Moriartyová, ktorá hlasovala za to, aby Bishopovej nepredĺžili na škole pracovnú zmluvu. Moriartyová ju prosila, aby ušetrila jej život. „Amy, nerob to! Mysli na moju dcéru! Mysli na môjho vnuka!“ žiadala ju. Bishopová dvakrát po sebe na prázdno stlačila kohútik na zbrani. Našťastie už nemala náboje.

Amy Bishopová a jej manžel Jim.
Amy Bishopová a jej manžel Jim. Zdroj: Youtube/ABC News

Zavolala manželovi, aby po ňu prišiel

Po vystrieľaní nábojov Bishopová pokojne odkráčala z miesta činu na ženské záchody, kde zahodila do koša zakrvavené sako a zbraň. Keď vyšla z miestnosti, požiadala jedného zo študentov, či by jej mohol požičať telefón.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 131823 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako vyzeralo nepochopiteľné správanie profesorky biológie krátko po vražde.
  • Kto jej pomohol uhrať zabitie brata na nehodu.
  • Čo nasvedčuje teórii o tom, že vraj plánovala vytvoriť vírusovú bombu.
  • Ako ju preživší kolegovia a rodiny obetí zachránili pred trestom smrti.
  • Čo jej odkázal muž, ktorý po jej zásahu z pištole do hlavy prišiel o oko.
Domov
Zdieľať
Diskusia