Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. februára 2023, 12:15
Čas čítania 0:29

Na Slovensku sme v nedeľu večer mohli pozorovať polárnu žiaru. O tomto čase ju budeš môcť pozorovať aj dnes v noci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Viditeľnosť bude ešte priaznivejšia v noci z pondelka na utorok.

Na Slovensku bolo možné v noci z nedele na pondelok pozorovať polárnu žiaru v ružovočervených tónoch. Jej pozorovanie voľným okom však bolo mimoriadne náročné, no na oblohe sa objavovala okolo 23.00 h. 

27. februára 2023, 14:30 Čas čítania 3:49 Takto autenticky si drsnú realitu F1 ešte nikdy nevidel. Nová séria Drive to Survive má nadávky aj adrenalín, ale stráca dych Takto autenticky si drsnú realitu F1 ešte nikdy nevidel. Nová séria Drive to Survive má nadávky aj adrenalín, ale stráca dych

Pre strednú Európu je tento jav pomerne nezvyčajný, pričom tentokrát ho zapríčinila geomagnetická búrka. Polárnu žiaru pozorovali aj v Česku, Poľsku, Maďarsku, Belgicku a v Nemecku, píše iMeteo.

Polárna žiara nebola viditeľná iba v Európe, ale aj v mnohých štátoch USA, a to dokonca aj v stredných zemepisných šírkach, kde tento úkaz nie je veľmi bežný.

Polárnu žiaru bude možné pozorovať aj v noci z pondelka na utorok, pričom viditeľnosť by mala byť ešte lepšia vďaka bezoblačnej oblohe. Žiara by sa na oblohe mala mihnúť okolo polnoci až do tretej rána.

polárna žiara
Zdroj: Idókép
Domov
Zdieľať
Diskusia