Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martina Havranová TASR
26. februára 2023, 10:36
Čas čítania 0:40

Putin označil dodávky zbraní Ukrajine za účasť na konflikte. Rusko nemá inú možnosť ako vziať do úvahy jadrový potenciál NATO, povedal

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ruský prezident naďalej trvá na svojich tvrdeniach, že Západ sa snaží zničiť Ruskú federáciu.

Ruský prezident Vladimir Putin označil dodávky zbraní z členských krajín NATO na Ukrajinu za účasť na vojenskom konflikte. TASR správu prevzala z agentúry AFP. „Posielajú desiatky miliárd dolárov vo forme zbraní na Ukrajinu. To je skutočná účasť,“ povedal Putin v rozhovore pre ruskú štátnu televíziu Rossija 1.


Putin obviňoval členské krajiny NATO, že takýmto spôsobom sa nepriamo zúčastňujú na zločinoch uskutočňovaných kyjevským režimom a ich jediným cieľom je rozbiť bývalý Sovietsky zväz a jeho hlavnú časť, Ruskú federáciu.

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Zdroj: TASR/AP Sergei Bobylev


Nemecko v januári po mesiacoch odmietania schválilo poskytnutie moderných tankov typu Leopard 2 Ukrajine. Krátko nato USA oznámili dodávku amerických tankov Abrams. Tanky neskôr prisľúbili i ďalšie západné krajiny. Ukrajina žiada okrem tankov aj dodanie stíhačiek. Viaceré krajiny však zatiaľ takéto rozhodnutie vylúčili.

Portál Sme upozornil aj na ďalší výrok ruského prezidenta z nedeľného rozhovoru. „Pri súčasných podmienkach, keď všetky popredné krajiny NATO vyhlásili, že ich hlavným cieľom je spôsobiť nám strategickú porážku, aby náš ľud trpel, ako hovoria, ako môžeme v týchto podmienkach ignorovať ich jadrový potenciál?“ povedal Putin v rozhovore.  

Domov
Zdieľať
Diskusia