Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
23. februára 2023, 9:29
Čas čítania 0:30

Hrozí, že Slováci prídu o 70 % všetkých vlakových spojov. Ministerstvo si podľa železníc stále nesplnilo záväzky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo financií stále nezaslalo sumu 155 miliónov eur na financovanie Železníc Slovenskej republiky a Železničnej spoločnosti Slovenskej republiky.

Železniciam Slovenskej republiky a Železničnej spoločnosti Slovenskej republiky chýba takmer 155 miliónov eur, ktoré im na financovanie prisľúbil rezort financií, informuje portál noviny.sk.

Vlakovou dopravou sa na Slovensku denne prepraví približne 180-tisíc ľudí, momentálne je však chod železníc ohrozený, pretože zodpovedné spoločnosti stále nemajú peniaze od ministerstva financií. Podľa Jaroslava Kmeťa, štátneho tajomníka ministerstva dopravy, sú peniaze schválené a pripravené, no na doručenie celkovej sumy stále čakajú.

Ak by železnice nedostali finančné prostriedky, ktoré im prisľúbili, ohrozených by mohlo byť až 70 percent všetkých spojov. Dočasne poverený premiér Eduard Heger však ubezpečuje ľudí, že k žiadnemu kolapsu nedôjde.

„Netreba sa obávať. Financie na to, aby sme pokryli tieto potreby, sú nachystané. Teraz prebiehajú technické detaily, ale všetko je pod kontrolou,“ uviedol Heger na margo železničnej dopravy.

Na snímke rušne v rušňovom depe v Bratislave
Na snímke rušne v rušňovom depe v Bratislave. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia