Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
17. februára 2023, 13:30
Čas čítania 1:06

Pseudoveštice sľubovali úradníčke v Šarišských Michaľanoch návrat priateľa, vylákali 1,3 milióna. Nepríčetná nebola, tvrdí Radovan

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zuzana si myslela, že peniaze, ktoré posielala veštici, jej pomôžu dostať bývalého partnera späť.

Účtovníčka Zuzana C. používala pre pseudoveštice svoje peniaze a peniaze z úradu v Šarišských Michaľanoch, kde pracovala. So zdrojmi pre podvodníkov jej však pomáhal aj bývalý priateľ Radovan. Ide o paradoxnú situáciu, keďže žena od neho vylákala peniaze pre veštice, aby ju utvrdili v tom, že sa k nej Radovan vráti. Muž teraz príbeh zo svojej perspektívy vyrozprával pre denník Korzár

V ňom opísal, ako aj od neho Zuzana pýtala peniaze s výhovorkou, že deti potrebujú oblečenie či nový nábytok. Radovan jej peniaze vždy poslal, no keď si na Facebooku prečítal konverzáciu Zuzany s vešticou, bolo mu jasné, kam všetky jeho peniaze išli.

Radovan si nemyslí, že žena bola nepríčetná. Účtovníčka sa so súdom ešte minulý rok dohodla na splátkovom kalendári. V uznesení je napísané, že dlžníčka bude škodu postupne splácať mesačnými splátkami vo výške 100 eur v lehote do 15. 1. 2042. To znamená, že Zuzana do svojho dôchodku splatí 24 000 eur. Výška škody je však takmer 1,3 milióna. Ak by mala Zuzana po sto eur splácať svoj dlh, vyplatila by ho o 1 077 rokov.

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

„Dodnes tomu nerozumiem, ako sa mohla takýmto spôsobom namotať, ešte keď od nej pýtali takéto peniaze. Mohla to kedykoľvek stopnúť a prestať s tým. Posielala im dobrovoľne peniaze, čo vyplýva z tej komunikácie. Podľa mňa nebola nepríčetná. Psychické problémy určite má. Je sama, nezvláda tú situáciu, myslím, že aj matka na ňu tlačí, aj v tom to väzí. A chápem, že ak by mala ísť sedieť, tak by tam neprežila ani týždeň,“ povedal pre Korzár.

Polícia však prípad účtovníčky už uzavrela. Podľa policajtov bola účtovníčka v čase spáchania podvodu nepríčetná. Za spreneveru viac ako milióna eur tak Zuzana C. nebude stíhaná.

Domov
Zdieľať
Diskusia