Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
11. februára 2023, 7:40
Čas čítania 0:37

Obľúbená turistická štvrť v Amsterdame zakáže fajčenie marihuany. Mesto ide urobiť historické zmeny na pomoc obyvateľom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Fajčenie tejto drogy bude zakázané v časti mesta, v ktorej sa nachádzajú striptízové kluby, sex shopy a nevestince.

Holandské mesto Amsterdam, obľúbená destinácia turistov navštevujúcich jeho coffee shopy, kde sa predáva marihuana, zakáže fajčenie kanabisu na verejnosti na uliciach vykričanej štvrte červených svetiel známej ako Red Light District.

K tomuto kroku pristúpi v rámci kampane starostky Femke Halsemovej na zlepšenie životných podmienok pre miestnych obyvateľov.

Fajčenie tejto drogy bude zakázané v časti mesta, v ktorej sa nachádzajú striptízové kluby, sex shopy a nevestince, uviedla amsterdamská radnica vo štvrtkovom vyhlásení. 

Obyvatelia mesta pre drogy trpia

Holandské noviny Het Parool označili tento krok za „historickú intervenciu“. Radnica oznámila, že zákaz by sa mohol časom rozšíriť aj na terasy marihuanových kaviarní.

„Obyvatelia starého mesta veľa trpia v dôsledku masového turizmu a zneužívania alkoholu a drog v uliciach,“ uviedla vo vyhlásení amsterdamská radnica. „Turisti priťahujú aj drogových dílerov, ktorí zase páchajú trestné činy a prinášajú neistotu,“ dodala.

Mesto zároveň plánuje obmedziť otváracie hodiny pre reštaurácie, bary a sexuálnych pracovníkov a pracovníčky, ako aj ďalej obmedziť predaj alkoholu v štvrti červených svetiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia