Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. februára 2023, 14:23
Čas čítania 0:35

Muž na juhu Slovenska ubil psa palicou na smrť. Chytil ho za zadné končatiny a opakovane ho udieral do hlavy a chrbta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia informovala o hrozivom minuloročnom prípade týrania zvieraťa.

Vyšetrovateľ enviropolície v Nitre obvinil muža z okresu Komárno za prečin týrania zvierat. Prípad sa stal ešte vlani v lete.


Podľa policajnej hovorkyne Denisy Bárdyovej mal muž v priestoroch dvora rodinného domu v obci v Komárňanskom okrese chytiť za zadné končatiny psa stredného vzrastu, zdvihnúť ho do výšky a drevenou palicou ho opakovane udierať do oblasti chrbta a hlavy, až kým nedošlo k jeho usmrteniu.

„Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné zranenie alebo usmrtenie zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti,“ pripomenula Bárdyová.


Ako doplnila, týranie zvierat je považované za trestný čin a osoba, ktorá sa ho dopustí, môže byť potrestaná odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.

„Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha vyššie uvedený čin na viacerých zvieratách, alebo verejne, alebo na zvierati osobitne chránenom zákonom alebo závažnejším spôsobom konania,“ dodala policajná hovorkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia