Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
10. februára 2023, 21:03
Čas čítania 1:16

Ukrajinská rodina zastrelenej ženy žaluje herca Aleca Baldwina. Chce od neho odškodnenie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Natáčanie filmu sa obnoví koncom roka 2023.

Ukrajinskí rodičia a sestra kameramanky Halyny Hutchinsovej podali civilnú žalobu proti americkému hercovi Alecovi Baldwinovi a ďalším osobám za jej usmrtenie v roku 2021 počas nakrúcania westernového filmu Rust v americkom štáte Nové Mexiko. Vo štvrtok to oznámila právnička rodiny Gloria Allredová.


Oznámenie prišlo po tom, čo prokurátorka v meste Santa Fe v Novom Mexiku 31. januára obvinila Baldwina z neúmyselného zabitia. Podľa nej bezohľadne porušil bezpečnosť, keď revolver značky Colt, ktorý držal v ruke, vystrelil ostrý náboj a zabil Hutchinsovú, pričom zranil aj režiséra filmu Joela Souzu.


Baldwin vlani v októbri urovnal inú žalobu za toto protiprávne zabitie, ktorú po smrteľnom postrelení na filmovačke pri Santa Fe podal kameramankin manžel Matt Hutchins.

Alec Baldwin
Zdroj: Getty Images/Jim Spellman

Zosnulá pochádza z Ukrajiny

Hutchinsová sa narodila na Ukrajine, kde blízko Kyjeva žijú jej rodičia a sestra. Vo svojej žalobe žiadajú na základe zákonov Nového Mexika nešpecifikované odškodné od Baldwina, členov štábu a producentov, a to za stratu svojej príbuznej, uviedla právnička Allredová.


„Každý, kto má na jej smrti vinu, musí niesť zodpovednosť,“ povedala Hutchinsovej sestra Svetlana v ruštine vo videu preloženom do angličtiny, v ktorom nebolo uvedené jej priezvisko.


Právnik Luke Nikas, ktorý zastupuje Baldwina, na žiadosť Reutersu o vyjadrenie zatiaľ nereagoval. Allredová vysvetlila, že urovnanie žaloby Matta Hutchinsa sa týkalo len jeho a syna manželov a že ona zastupuje ostatných členov rodiny. Dodala, že príbuzní kameramanky na Ukrajine sú s Mattom Hutchinsom v kontakte.


Na základe urovnania žaloby Matta Hutchinsa sa má filmovanie obnoviť začiatkom roka 2023, pričom Hutchins má byť výkonným producentom, Baldwin zostane v hlavnej úlohe a Souza bude film režírovať.


Baldwin v televíznom interview v roku 2021 uviedol, že mu bolo povedané, že zbraň nie je nabitá, a Hutchinsová mu prikázala nasmerovať zbraň na kameru a natiahnuť kohútik. Dodal, že revolver vystrelil, keď natiahol kohútik, ale nestlačil spúšť. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) však pri skúmaní incidentu dospel k záveru, že revolver by nebol vystrelil, keby nebola stlačená spúšť.

Domov
Zdieľať
Diskusia