Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
1. februára 2023, 17:41
Čas čítania 0:32

Hlavného aktéra mnohých káuz Kučerku zadržali v Bosne. Korupčník sa dlho ukrýval pred spravodlivosťou

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na stíhaného expolicajta bol vydaný európsky zatykač 20. januára.

Expolicajta Mariána Kučerku zadržali v Bosne a Hercegovine, informuje o tom portál avaz.ba, správu prevzal Denník N. 

Bosnianske médiá informujú, že polícia dnes zadržala slovenského občana narodeného 18. 3. 1983, na ktorého bol vydaný medzinárodný zatykač a vyhlásené pátranie pre obvinenie zo zločinu prijímania úplatkov. 

Prvostupňový súd Kučerku uznal za vinného zo zločinu prijímania úplatku a pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve mu uložil trest 11 rokov väzenia. Aktuálne prípad rieši Najvyšší súd SR.

Na stíhaného expolicajta bol vydaný európsky zatykač 20. januára. Kučerka je obžalovaný za prijímanie úplatkov od viacerých osôb. Od Norberta Bödöra údajne prijal úplatok vo výške 25 000 eur a od Ľudovíta Makóa úplatok až vo výške 200 000 eur. Kučerka čelí aj viacerým ďalším obžalobám. Spravodlivosti sa bývalý policajt vyhýbal v Bosne a svoju neprítomnosť na pojednávaniach ospravedlňoval zlým zdravotným stavom.  

Marián Kučerka v zozname hľadaných osôb.
Marián Kučerka v zozname hľadaných osôb. Zdroj: MV SR
Domov
Zdieľať
Diskusia