Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
31. januára 2023, 8:28
Čas čítania 0:39

Nová cena benzínu zarmútila slovenských šoférov. Od začiatku roka výrazne zdražel, teraz si priplatíš aj za naftu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rozdiel v cene nafty a benzínu je už iba pár centov.

Na Slovensku znovu vzrástli ceny pohonných hmôt. Zatiaľ čo cena nafty sa viac ako dva týždne stabilne držala okolo 1,60 eura za liter, benzín začal najnovšie každých pár dní zdražovať, čo nepotešilo slovenských motoristov pri návšteve čerpacích staníc.

Za posledné dva týždne upravovali pumpári cenu benzínu už minimálne štvrtýkrát. Momentálne za liter benzínu na čerpacích staniciach zaplatíš 1,610 až 1,619 eura, v dôsledku čoho sa benzín dotiahol na naftu. Tá stojí 1,639 eura. Ceny oboch druhov palív aktuálne delí už len pár centov.

Aj keď si nafta držala stabilné ceny, tlak benzínu už v poslednom týždni nevydržal ani diesel. Majitelia naftových áut si tak po novom priplatia minimálne 2 centy. 

Od začiatku roka 2023 benzín výrazne zdražel, čo potvrdzujú dáta zo Štatistického úradu SR. Zatiaľ čo v prvom januárovom týždni Slováci tankovali benzín v priemere za 1,491 eura, dnes už zaplatia minimálne 1,610 eura, čo je nárast o viac ako 10 centov. Na druhej strane nafta od začiatku roka narástla len o dva centy.

ceny benzínu
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia