Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
26. januára 2023, 15:06
Čas čítania 0:36

Slovenských motoristov tento týždeň nepríjemne prekvapila nová cena benzínu. Majitelia naftových motorov sú, naopak, spokojní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cena benzínu sa aktuálne pohybuje vo výške približne 1,59 eura, a tak sa čoraz viac približuje k cene nafty.

Benzín opäť zdražel a už stojí takmer rovnako ako nafta. Ceny palív nepríjemne prekvapili slovenských motoristov, informuje portál tvnoviny.sk. Za vývoj cien palív môže podľa analytika situácia v Číne, ktorá sa snaží vysporiadať s novou realitou po zrušení politiky nulového covidu, ale nízka cena ropy z Ruska, na ktorú tlačí zastropovanie a sankcie.

Cena benzínu sa aktuálne pohybuje vo výške približne 1,59 eura, čo je o 10 centov viac v porovnaní s minulým týždňom. Cena nafty sa v posledných dňoch, naopak, stabilizovala na hodnote okolo 1,62 eura. Práve za stabilizáciu môže nízka, a priebežne naďalej klesajúca, cena ruskej ropy.

Podľa dát zo Štatistického úradu SR sa cena benzínu za posledné týždne čoraz rýchlejšie šplhá nahor, zatiaľ čo nafta po dlhom čase zostáva na rovnakej úrovni. V druhom januárovom týždni sme na Slovensku benzín tankovali v priemere za 1,489 eura, zatiaľ čo nafta stála priemerne 1,617 eura. Tento rozdiel sa momentálne znižuje. 

Domov
Zdieľať
Diskusia