Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kamila Šebestová
24. januára 2023, 14:00
Čas čítania 0:27

Exkluzívny prieskum: Najviac fanúšikov hoaxov žije v Banskobystrickom kraji. Najhoršie sú na tom mladí muži žijúci s rodičmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V reportáži sme sa pýtali mladých ľudí, ktorým médiám veria.

Mladí ľudia si často neoverujú zdroje, z ktorých čerpajú informácie. Nedávny prieskum Rady mládeže Slovenska dokázal, že 67 percent mladých ľudí vo veku 15 – 29 rokov je ohrozených dezinformáciami. Refresher má výsledky prieskumu k dispozícii, dáta sme prevzali priamo od Rady mládeže Slovenska.

Zo záverov vyplýva, že 20 percent mladých ľudí je pod vplyvom hoaxov a 13 percent je voči hoaxom a zavádzajúcim správam odolných.

Prieskum zároveň naznačuje, že najviac náchylní uveriť dezinformáciám sú mladí muži vo veku 25 až 29 rokov z Banskobystrického kraja, ktorí stále žijú so svojimi rodičmi. V reportáži zistíš viac o tom, akým zdrojom dnes veria mladí ľudia.

A čo ty, dávaš si pozor na to, odkiaľ čerpáš informácie? 

Domov
Zdieľať
Diskusia