Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
23. januára 2023, 14:08
Čas čítania 0:37

Trojnásobná hanba pre Toma Hanksa: Má našliapnuté na anticenu za tri herecké výkony

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zlaté maliny, známe aj ako Razzies alebo Razzie Awards, sú parodické ceny, ktorými sa „oceňujú“ filmové „nedostatky“.

Americký herec Tom Hanks v rámci 43. ročníka udeľovania filmových „anticien“ Zlatá malina (Golden Raspberry Award) získal v nedeľu tri nominácie. Zlaté maliny, známe aj ako Razzies alebo Razzie Awards, sú parodické ceny, ktorými sa „oceňujú“ filmové „nedostatky“.


Hanks je nominovaný v kategórii najhorší herec (Pinocchio), v kategórii najhorší herec vo vedľajšej úlohe (Elvis) a v kategórii najhoršie obsadenie (Elvis). Tento životopisný film je pritom favoritom na tohtoročné Ceny americkej filmovej akadémie – Oscary.

Tom Hanks
Zdroj: Gareth Cattermole/Getty Images for BFI


Zatiaľ čo film Elvis a jeho hlavná hviezda Austin Butler sa vo všeobecnosti stretli s uznaním, Hanksov výkon v úlohe spevákovho vykorisťovateľského manažéra, plukovníka Toma Parkera, mnohí kritici odsúdili.


Hanks je držiteľom dvoch Oscarov za stvárnenie hlavných úloh vo filmoch Philadelphia (1993) a Forrest Gump (1994). Na túto zlatú sošku bol nominovaný okrem toho ešte štyrikrát. Nominácie na tohtoročné Oscary budú zverejnené v utorok, ich slávnostné udeľovanie sa po 95. raz uskutoční 12. marca v Los Angeles. Zlaté maliny budú odovzdané deň predtým.

Domov
Zdieľať
Diskusia