Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. januára 2023, 8:40
Čas čítania 0:44

Dráma nad Slovenskom: Na palube Ryanairu nahlásili bombu, museli zasahovať stíhačky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Boeing 737 smeroval do Atén z poľského mesta Katovice. Všetci pasažieri aj členovia posádky sú v poriadku.

Na medzinárodnom letisku v Aténach v nedeľu večer bezpečne pristálo lietadlo spoločnosti Ryanair so 190 ľuďmi na palube, v ktorom predtým neznámy páchateľ nahlásil bombu.


Hovorkyňa aténskeho letiska uviedla, že všetci pasažieri aj členovia posádky sú v poriadku. Lietadlo aj batožinu po prílete prehľadávali špeciálne policajné tímy.
Boeing 737 smeroval do Atén z poľského mesta Katovice. Kto v ňom bombu nahlásil, nebolo bezprostredne známe.

trasa, bomba
Zdroj: www.flightradar24.com


Šéf oddelenia pre styk s verejnosťou na letisku v Katoviciach Piotr Adamczyk uviedol, že varovný telefonát dostali letiskové úrady v čase, keď bolo lietadlo nad Slovenskom. „Po štarte lietadla prijalo informačné stredisko letiska telefonát týkajúci sa možnej prítomnosti výbušného zariadenia na palube,“ povedal. O hrozbe následne upovedomili pilotov a riadiace veže.


Lietadlo potom až do bezpečného pristátia sprevádzali stíhačky – najskôr maďarské a napokon grécke. Nakoniec pristálo vo vyhradenej časti medzinárodného letiska v Aténach krátko pred 18.00 h miestneho času, čiže s takmer 2,5-hodinovým meškaním.

Domov
Zdieľať
Diskusia