Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. januára 2023 o 19:20
Čas čítania 0:54

AKTUÁLNE: Slovensko a ďalšie krajiny poskytnú Ukrajine bezprecedentnú pomoc. Posielame ťažké tanky a delostrelectvo

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na stretnutí krajiny uviedli, akú vojenskú pomoc poskytnú Ukrajine. Slovensko podľa vyhlásenia už venovalo ťažkú vojenskú techniku.

Skupina deviatich krajín vrátane Británie, Poľska, Slovenska či Holandska sa vo štvrtok zaviazala, že bude ďalej poskytovať Ukrajine „bezprecedentnú sériu darov“ vrátane ťažkých tankov, aby jej pomohli bojovať v konflikte s Ruskom. 


Ministri obrany a ďalší predstavitelia deviatich krajín sa stretli na vojenskej základni v meste Tapa v Estónsku. Darcovské podujatie iniciovali britský minister obrany Ben Wallace a jeho estónsky kolega Hanno Pevkur a prišli naň zástupcovia viacerých spojencov Ukrajiny vrátane Slovenska. Na záver vydali spoločné vyhlásenie:


„Zaväzujeme sa, že budeme kolektívne pokračovať v dodávaní bezprecedentnej sérii darov vrátane ťažkých tankov, ťažkého delostrelectva, protivzdušnej obrany, munície a bojových vozidiel pechoty, aby sa mohla Ukrajina brániť,“ vyhlásenie zverejnili na webovej stránke britskej vlády. Podpísali ho ministri obrany z Británie, Estónska, Poľska, Lotyšska a Litvy a tiež zástupcovia Česka, Dánska, Holandska a Slovenska.


Na stretnutí krajiny uviedli, akú vojenskú pomoc poskytnú Ukrajine. Slovensko podľa vyhlásenia už venovalo ťažkú vojenskú techniku, ale bude ďalej viesť so spojencami intenzívne diskusie o uvoľnení ďalšej výzbroje, ktorú by bolo možné Ukrajine darovať. Diskusie sa v súčasnosti zameriavajú na možnosti súvisiace s ťažkými tankami, bojovými vozidlami pechoty, protivzdušnými systémami, ale aj na zvýšenie výroby húfnic, odmínovacieho vybavenia a munície.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Konkrétne podrobnosti budú vypracované v priebehu času a budú závisieť od priebežných výmen medzi spojencami a partnermi. Slovensko bude pokračovať vo výcviku ukrajinských vojakov a rozšíri ho, ako požaduje Ukrajina, píše sa vo vyhlásení po stretnutí v Estónsku.

Domov
Zdieľať
Diskusia