Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
5. januára 2023, 16:47
Čas čítania 0:27

Putin na Ukrajine vyhlásil jednostranné prímerie počas pravoslávnych Vianoc. Nebudú prebiehať žiadne útoky pozdĺž frontu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prímerie má na pravoslávne Vianoce trvať len necelé dva dni.

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil na Ukrajine prímerie počas pravoslávnych Vianoc 6. a 7. januára. Urobil tak krátko po tom, čo na prímerie vyzval moskovský patriarcha Kirill. Na jednostranné prímerie dnes vyzval Putina aj turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

„Berúc do úvahy výzvu Jeho svätosti patriarchu ruskej pravoslávnej cirkvi Kirilla, nariaďujem ministrovi obrany Ruskej federácie, aby od 12.00 h (10.00 h nášho času) 6. januára 2023 do 24.00 h 7. januára 2023 zaviedol prímerie pozdĺž celej kontaktnej línie,“ uviedol Kremeľ vo vyhlásení.


Kirill vo štvrtok žiadal prímerie počas pravoslávnych Vianoc, ktoré sa v Rusku i na Ukrajine slávia v piatok a sobotu. Putina o vyhlásenie jednostranného prímeria vo štvrtok požiadal aj turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Domov
Zdieľať
Diskusia