Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ilona Hobzová TASR
4. januára 2023, 20:03
Čas čítania 0:54

VIDEO: Klimatickí aktivisti posprejovali bránu sídla francúzskej premiérky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
 VIDEO: Klimatickí aktivisti posprejovali bránu sídla francúzskej premiérky
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Video z protestnej akcie pred Matignonským palácom zachytáva policajtov pri zatýkaní dvojice aktivistov v bielych tričkách s nápisom Kto je vinný?

Dvaja klimatickí aktivisti v stredu posprejovali oranžovou farbou vstupnú bránu oficiálneho sídla francúzskej premiérky Élisabeth Borne v Paríži. Aktivistická skupina Dernière Rénovation (Posledná renovácia) takto protestovala voči „klimatickým zločinom“, ktoré podľa nich spáchal štát. Informuje o tom TASR.

Francúzsko dostalo pokutu za to, že nedokázalo zlepšiť kvalitu ovzdušia

Videozáznam z protestnej akcie pred Matignonským palácom, ktorý je oficiálnym sídlom francúzskej premiérky, zachytáva policajta pri zatýkaní dvojice aktivistov v bielych tričkách s nápismi Kto je vinný? Skupina Dernière Rénovation obviňuje štát, že nesplnil svoje záväzky na boj s klimatickou zmenou. Kancelária premiérky sa k incidentu nevyjadrila.

Médiá pripomenuli, že Francúzsko dostalo v roku 2022 dve pokuty vo výške 10 miliónov eur za to, že nedokázalo zlepšiť kvalitu ovzdušia vo veľkých mestách. Pokuty štátu udelil francúzsky najvyšší správny súd (Štátna rada). Štát dostal pokutu aj o rok skôr.


Štátna rada, ktorá slúži okrem iného ako najvyšší súd pre správne záležitosti, francúzskej vláde ešte v roku 2017 prikázala znížiť koncentráciu oxidu dusičitého a pevných častíc v ovzduší vo viac ako desiatke metropolitných oblastí na úroveň, ktorá je v súlade s európskymi normami.

Domov
Zdieľať
Diskusia