Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
2. januára 2023, 13:01
Čas čítania 0:32

Toto boli posledné slová emeritného pápeža Benedikta XVI. Venoval ich Bohu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Benedikta XVI. pred smrťou počula rozprávať zdravotná sestra.

„Pane, milujem ťa,“ povedal vraj emeritný pápež Benedikt XVI. pred svojou smrťou, uvádza New York Post. S informáciou prišiel arcibiskup Georg Gänswein, ktorý sa odvolal na vyjadrenie zdravotnej sestry starajúcej sa o emeritného pápeža.

Vo Vatikáne medzičasom vystavili telo zosnulého Benedikta XVI., aby sa s ním počas troch dní prišli rozlúčiť veriaci. Dvere Baziliky sv. Petra s vystaveným telom emeritného pápeža otvorili o 9. hodine. Podľa vatikánskych bezpečnostných zložiek sa s ním príde v priebehu prvého dňa rozlúčiť minimálne 25 000 ľudí.

Pohreb je plánovaný na štvrtok 5. januára na Námestí sv. Petra. Rakva s telom emeritného pápeža bude pochovaná v hrobke Baziliky sv. Petra. Pohrebné obrady za zosnulého Benedikta XVI. bude viesť jeho nástupca pápež František. Benedikt XVI. zomrel v sobotu ako 95-ročný. Pápežom bol od roku 2005 do roku 2013, keď ho nahradil Svätý Otec František.

pápež František, pápež Benedikt
Zdroj: Foto TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia