Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. decembra 2022, 16:27
Čas čítania 0:33

Na slovenských poštách sú už druhý deň nedostupné všetky elektronické služby štátu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská pošta bude ihneď informovať o obnovení služieb.

Pre výpadok informačného systému Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR sú od 27. decembra na poštách nedostupné všetky elektronické služby štátu, ako výpis z obchodného registra, výpis/odpis registra trestov, výpis z listu vlastníctva, kópia z katastrálnej mapy, zaručené konverzie, osvedčovanie dokumentov.

Ako ďalej uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková, za problém, ktorý nevznikol na strane pošty, sa ospravedlňujú. O obnovení služieb bude Slovenská pošta hneď informovať.

Dôvodom výpadku služieb poskytovaných v pobočkách Slovenskej pošty je technický problém na serveri. Uviedol to Andrej Ďuríček z tlačového oddelenia Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR v reakcii na vyjadrenia hovorkyne Slovenskej pošty Ivety Dorčákovej.

„Zaznamenali sme dočasný výpadok služieb informačného systému Integrovaných obslužných miest a zaručenej konverzie. Dôvodom výpadku je technický problém na jednom zo serverov, na ktorých sú tieto systémy prevádzkované. Situáciu intenzívne riešime s dodávateľom daných služieb,“ spresnil Ďuríček.

Domov
Zdieľať
Diskusia