Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. decembra 2022 o 11:54
Čas čítania 0:39

AKTUÁLNE: V Žiline sa vykoľajil vlak, osobná doprava je prerušená

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Je zabezpečená náhradná kyvadlová doprava.

V Žiline sa vykoľajil vlak. Osobná doprava v žilinskej vlakovej stanici je prerušená. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) s tým, že zabezpečujú náhradnú autobusovú dopravu.

ZSSK spresnila, že sa vykoľajil vlak cudzieho dopravcu. Podľa doterajších informácií má ísť o takzvaný pracovný vlak. V Žiline a okolí už hlási viacero vlakov meškanie. „Treba počítať s veľkými meškaniami, ktoré sa môžu natiahnuť do dvoch hodín,“ povedal hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová pre TARS spresnila, že na stanici Žilina sa po 9.30 h vykoľajil 11. a 12. vozeň nákladného vlaku. Nikto sa nezranil.

„Spôsobilo to obmedzenie dopravy v úseku Žilina – Púchov, čiže bratislavská spojka, a rovnako aj smer Čadca. Momentálne pracujeme na odstránení vykoľajenia,“ uviedla. Zo ZSSK i ŽSR potvrdili zabezpečenie náhradnej autobusovej dopravy i otáčanie vlakov.

Domov
Zdieľať
Diskusia