Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
17. decembra 2022, 7:33
Čas čítania 0:46

Angelina Jolie odchádza po 21 rokoch z postu veľvyslankyne dobrej vôle pre utečencov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ďalej sa chce venovať práci s utečencami a venovať sa širšiemu okruhu humanitárnych otázok a ľudských práv.

Americká herečka Angelina Jolie sa po 21 rokoch vzdáva funkcie veľvyslankyne dobrej vôle Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

V piatkovom vyhlásení v newyorskom sídle OSN Jolie na margo svojho odchodu z funkcie uviedla, že po dvadsiatich rokoch práce v systéme OSN nastal čas, aby pracovala inak, priamo s utečencami a miestnymi organizáciami a venovala sa širšiemu okruhu humanitárnych otázok a ľudských práv.

Vysoký komisár OSN pre utečencov Filippo Grandi vyjadril Jolie vďaku za to, že bola veľmi dlho dôležitým humanitárnym partnerom UNHCR, ako aj za jej odhodlanie a zásluhy o zlepšenie situácie utečencov a vysídlencov.

Ocenil súčasne jej túžbu zmeniť spôsob svojho angažovania sa a vyjadril podporu tomuto jej rozhodnutiu. „Viem, že kauza utečencov jej zostane blízka, a som si istý, že rovnaké nadšenie a pozornosť prinesie aj do širšieho humanitárneho portfólia,“ dodal Grandi.

Jolie začala prvýkrát spolupracovať s agentúrou OSN pre utečencov v roku 2001 a v roku 2012 bola vymenovaná za jej osobitnú vyslankyňu. Odvtedy uskutočnila viac ako 60 misií v teréne, pričom svoju slávu využila na to, aby pozornosť médií i fanúšikov upriamila na problémy utečencov a vysídlencov. Nedávno spolu s UNHCR odcestovala do Jemenu a Burkiny Faso.

Domov
Zdieľať
Diskusia