Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
16. decembra 2022, 19:39
Čas čítania 0:34

Zelenskyj chcel na finále majstrovstiev sveta hovoriť o svetovom mieri. FIFA návrh zamietla

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

FIFA vraj od začiatku chce držať politické vyjadrenia mimo majstrovstiev.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj chcel pred nedeľňajším finále majstrovstiev sveta vo futbale vystúpiť s posolstvom o mieri. FIFA to však zamietla, píše CNN.

Podľa neznámeho zdroja sa chcel Zelenskyj objaviť vo videu pred futbalovými fanúšikmi na štadióne v Katare a hovoriť o potrebe nastolenia svetového mieru. Kancelária ukrajinského prezidenta dostala negatívnu odpoveď. Rozhovory medzi Ukrajinou a futbalovou asociáciou však stále prebiehajú. FIFA sa zatiaľ k situácii nevyjadrila.

Ukrajina sa od začiatku vojny snaží upriamiť pozornosť na ruskú inváziu. Zelenskyj vystúpil na odovzdávaní cien Grammy či filmovom festivale v Cannes. FIFA sa však od začiatku snaží o to, aby politické vyjadrenia držala mimo futbalového turnaja.

FIFA sa však nezaoberá kritikou voči tomu, akým spôsobom Katar zaobchádza s LGBTI+ ľuďmi či pracujúcimi migrantmi. Na zápasy je zakázané obliecť si čokoľvek, čo by podporovalo queer komunitu. Za tieto činy je FIFA od začiatku majstrovstiev kritizovaná mnohými celosvetovými organizáciami.

Domov
Zdieľať
Diskusia