Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR Tomáš Šusták
15. decembra 2022, 19:03
Čas čítania 3:28

Matovič: Zverejním dôkazy o závažnej korupcii Sulíka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hlavné slovo má podľa Sulíka prezidentka Zuzana Čaputová.

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a premiér Eduard Heger (OĽaNO) idú po tom, čo parlament vyslovil nedôveru vláde, k prezidentke Zuzane Čaputovej. Kollár je za predčasné voľby, ktoré by sa podľa neho mohli konať v máji či júni. Informoval o tom médiá.

Matovič: Mám dôkazy o korupcii Richarda Sulíka

Igor Matovič povedal, že má dôkazy o závažnej korupcii Richarda Sulíka, ktoré chce zverejniť počas predvolebnej kampane.

Minister financií sa zároveň priznal, že naozaj svoju demisiu dnes v Kancelárii prezidenta SR podal a následne si tento krok rozmyslel. „Pred zamestnancami prezidentskej kancelárie svoju demisiu podpísal, napokon si však podanie svojej demisie v poslednej chvíli rozmyslel a podpísaný dokument vytrhol vedúcemu KP SR Metodovi Špačekovi z rúk. Demisia tak nebola doručená do KP SR,“ priblížil hovorca prezidentky Strižinec. 

Matovič argumentoval, že svoju demisiu podal v „slabej chvíli“, pričom následne si mal vraj uvedomiť, že sa nechce podvoliť mafii. 

PS: Slovensko potrebuje dohodu na predčasných parlamentných voľbách

Predseda mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka uviedol, že Slovensko potrebuje dohodu na predčasných parlamentných voľbách, pričom strana PS bude súčinná pri všetkých krokoch, ktoré povedú k novému rozdaniu kariet.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Štvrtok považuje za smutný deň pre slovenskú demokraciu. „Našou úlohou je vrátiť ľuďom nádej, že politika sa dá robiť inak. Progresívne Slovensko bude v najbližších voľbách pre voličov predstavovať modernú, európsku a príčetnú alternatívu,“ zdôraznil Šimečka v stanovisku.

Premiér Heger: Hlasovanie ukázalo, že nie sme závislí od hlasov extrémistov

Premiér Eduard Heger v reakcii na vyslovenie nedôvery jeho vláde konštatoval, že hlasovanie jasne ukázalo, že vláda nebola závislá od hlasov extrémistov. 

„Mrzí ma, že SaS potrebovala na to, aby sa o tom presvedčila, pád demokratickej, protikorupčnej a reformnej vlády,“ povedal Heger na tlačovej konferencii. Premiér ubezpečil občanov, že do poslednej minúty mandátu bude vláda pomáhať ľuďom a sprevádzať ich náročnou energetickou krízou.

Sulík: Na stole sú tri scenáre

Podľa Richarda Sulíka sú aktuálne na stole tri scenáre. Prvým je ľubovoľná dohoda v parlamente postavená na rekonštrukcii vlády, druhým je vláda odborníkov, ktorú stanoví prezidentka, a tretím sú predčasné voľby. SaS sa prikláňa k vláde odborníkov alebo rekonštrukcii vlády. Vie si predstaviť, že umožnia vznik novej vlády. Do vládneho kabinetu však podľa Sulíka SaS vstúpiť nechce. Hlavné slovo podľa neho bude mať teraz prezidentka Zuzana Čaputová.

Prezidentka má plnú podporu SaS. „Ona sa ukázala ako stabilný prvok na politickej scéne, keď sa nielen vláda, ale aj parlament zmietal v chaose. Očakávame od pani prezidentky a dúfame, že vstúpi do tohto diania,“ poznamenal.


Novú 76 v parlamente SaS nebude hľadať. „Vieme si za určitých podmienok predstaviť, že umožníme vznik novej vlády, že na vyslovenie dôvery dáme hlasy, ale naďalej platí, že sme konštruktívnou opozíciou. V tomto sme konzistentní,“ povedal predseda SaS.

Peter Pellegrini: Neschopná vláda padla, je to najkrajší darček ľuďom pod stromček

Peter Pellegrini vyhlásil, že len s pomocou opozičnej strany SaS sa parlamentu podarilo vysloviť nedôveru vláde. „Hlas urobil veľmi dobre, že sme tento návrh pomohli SaS-ke predložiť,“ skonštatoval. Hlas sa nebude zúčastňovať na žiadnej zrekonštruovanej vláde a pre Pellegriniho je jediným možným východiskom zorganizovanie predčasných volieb.

7. apríla 2024, 1:53 Čas čítania 1:10 KOMENTÁR: Má zmysel zostať na Slovensku, keď vyhral Pellegrini? KOMENTÁR: Má zmysel zostať na Slovensku, keď vyhral Pellegrini?

Nezaradení poslanci z Hlasu-SD sa nebudú podieľať na žiadnej novej „sedemdesiatšestke“, teda novej koalícii, ktorá by mohla vzniknúť z aktuálnych parlamentných poslancov.

Trvá na predčasných voľbách a deklaruje podporu zmene Ústavy SR v súvislosti s možnosťou skrátiť volebné obdobie Národnej rady (NR) SR. Vyhlásil to líder strany a nezaradený poslanec Peter Pellegrini po tom, ako parlament vyslovil vláde nedôveru.

Smer-SD víta vyslovenie nedôvery vláde, apeluje na rýchle predčasné voľby

Strana Smer-SD víta vyslovenie nedôvery vláde. Podľa predsedu strany Roberta Fica nie je iné riešenie, ako ísť do rýchlych predčasných parlamentných volieb. 

„Pokiaľ budú dohodnuté veci okolo predčasných volieb, ideálny termín je máj, začiatok júna, tak sme pripravení hovoriť aj o potrebných úpravách v návrhu štátneho rozpočtu,“ skonštatoval Fico.

Taraba: Pád vlády nemusí znamenať predčasné voľby

Pád vlády nemusí podľa Tomáša Tarabu znamenať predčasné voľby. 

„Dnes sme prišli s návrhom na predčasné voľby a dvomi hlasmi tento návrh neprešiel. Ak by bol prešiel, mali by sme istotu, že Slovensko ide do predčasných volieb,“ skonštatoval.
Vláda Eduarda Hegera podľa neho padla iba vďaka hlasom troch poslancov, pôsobiacich v strane Život-NS. „Rozhodli sme sa tak, ako sme tvrdili, že keď nevyrokujeme predčasné voľby, tak hlasujeme za pád vlády,“ dodal.

KDH: Výsledok hlasovania je vyústením dlhodobej politickej nestability v SR

KDH berie výsledok hlasovania o nedôvere vláde ako vyústenie dlhodobej politickej nestability na Slovensku a prirodzené vyvrcholenie dlhodobého trápenia sa vlády, informovala hovorkyňa mimoparlamentného KDH Lenka Halamová.


Vzniknutá situácia nie je len o hlasovaní v parlamente, ale tiež o nezodpovednom hazardovaní vlády s dôverou občanov.

„Vyzývame prezidentku a parlamentné strany na čo najrýchlejšie rokovanie o ďalšom postupe, ktorý ukončí chaos spôsobený dnešným hlasovaním,“ uvádza sa v stanovisku kresťanských demokratov. KDH je pripravené pomôcť Slovensku za každých okolností a je okamžite pripravené zabojovať o dôveru voličov v predčasných voľbách.

SNS považuje pád vlády Eduarda Hegera za najkrajší vianočný darček

Mimoparlamentná SNS považuje pád vlády Eduarda Hegera za najkrajší vianočný darček. Opozícia by sa mala v parlamente dohodnúť na čo najskoršom termíne predčasných volieb, informovala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.

6. apríla 2024, 6:24 Čas čítania 20:02 VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Peter Pellegrini je novým prezidentom Slovenskej republiky VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Peter Pellegrini je novým prezidentom Slovenskej republiky

Hegerovej vláde SNS vyčíta nezvládnutie riadenia štátu. „Prichádza čas, keď Eduard Heger a jeho ministri musia urobiť odpočet svojej práce a niesť prípadne aj zodpovednosť za chyby, ktoré pri riadení štátu urobili,“ priblížila Škopcová.

Späť
Zdieľať
Diskusia