Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
13. decembra 2022, 7:31
Čas čítania 0:58

Zakladateľa skrachovanej burzy FTX Sama Bankmana-Frieda zatkli na Bahamských ostrovoch

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Voči Bankmanovi budú podnikať kroky aj regulačné úrady Wall Street.

Bahamská polícia včera zatkla zakladateľa skrachovanej kryptomenovej burzy FTX Sama Bankmana-Frieda. Podľa polície bol zadržaný za finančnú trestnú činnosť v USA a na Bahamách, píše BBC.

Burza FTX umožnila zákazníkom obchodovať normálne peniaze za kryptomeny ako napríklad Bitcoin. Minulý mesiac však táto burza vyhlásila bankrot a nie je jasné, koľko peňazí si ľudia, ktorí do nej investovali, môžu vybrať naspäť. 

„Dnes v skorých večerných hodinách zatkli bahamské úrady Samuela Bankmana-Frieda na žiadosť vlády USA na základe zapečatenej obžaloby podanej SDNY (Southern District of New York). Očakávame, že ráno odpečatíme obžalobu a budeme v tom čase vedieť povedať viac,“ uviedla kancelária amerického prokurátora na Manhattane v tweete.

Regulačné orgány Wall Street uviedli, že proti Bankmanovi podniknú určité kroky. 

„Chválime našich partnerov činných v trestnom konaní za prácu na zatknutí pána Sama Bankmana-Frieda na Bahamách na základe federálnych trestných obvinení,“ uviedol vo vyhlásení predstaviteľ americkej Komisie pre cenné papiere a burzy Gurbir Grewal.

Domov
Zdieľať
Diskusia