Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
7. decembra 2022, 19:58
Čas čítania 0:54

Krajská prokuratúra v Trenčíne preveruje Hamrana aj Mikulca pre podozrenie zo spáchania zločinu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajný riaditeľ aj minister vnútra tieto tvrdenia považujú za absurdné a účelové. Myslia si, že ide o snahu prekryť vážne témy.

Štefana Hamrana aj Romana Mikulca preveruje Krajská prokuratúra v Trenčíne pre podozrenie zo spáchania trestného činu pri migračnej kríze, píše Denník N. Obaja menovaní zatiaľ nie sú obvinení a situáciu považujú za absurdnú. 

Podnet na preverenie dal krajskej prokuratúre generálny prokurátor Maroš Žilinka. Ten ešte na začiatku októbra na Facebooku uverejnil status, z ktorého vyplýva, že dal príkaz preveriť, či zo strany verejných činiteľov nedošlo k zneužívaniu právomocí alebo marenia úlohy verejným činiteľom.

Žilinka Hamran
Zdroj: TASR

Detaily zatiaľ Žilinka neprezradil

Prípad preveruje krajská prokurátorka v Trenčíne Monika Piknová. Denník N pripomína, že sa v minulosti zviditeľnila, keď zrušila obvinenia podozrivým v kauze predraženého CT v piešťanskej nemocnici. Kauza z novembra 2014 vyústila do odchodu viacerých funkcionárov strany SMER-SD a postu predsedu parlamentu sa vzdal aj dnes už nebohý Pavol Paška.

Piknová preveruje podozrenie zo spáchania zločinu zneužívania právomocí verejného činiteľa. Žilinka aj generálna prokuratúra o dôvodoch, pre ktoré podnet podal, zatiaľ mlčí.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Policajný riaditeľ aj minister vnútra tieto tvrdenia považujú za absurdné a účelové. Podľa Mikulca ide o snahu prekryť vážne témy. „Keď som si prečítal to dožiadanie a otázky, ktoré žiada krajská prokurátorka, tak naozaj rozum sa mi zastavil,“ povedal pre Denník N Hamran. Piknová sa podľa neho pýta na veci, ktoré sú podľa neho verejne známe.

Obaja sú presvedčení, že vo veci migračnej krízy nepochybili. Na našich hraniciach s Českom aj Rakúskom však aj naďalej prebiehajú kontroly.

Domov
Zdieľať
Diskusia