Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. decembra 2022, 11:26
Čas čítania 0:58

Pavol Rusko sa postavil pred súd v kauze Maják nádeje. Dotácie určené na sociálnu pomoc mal zneužiť na financovanie muzikálu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bývalý šéf TV Markíza odmieta dohodu. Tvrdí, že je nevinný.

Na Okresnom súde Bratislava I sa začal proces s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom v kauze Maják nádeje. Čelí podozreniam zo spáchania pokračovacieho zločinu subvenčného podvodu. Vinu odmieta.

„Nechcem uzavrieť dohodu o vine a treste, cítim sa nevinný,“ povedal Rusko pred senátom. Jeho obhajca Marek Para uviedol, že považujú obžalobu za nedôvodnú.
Ako niekdajší riaditeľ neziskovej organizácie Maják nádeje mal Pavol Rusko podľa obžaloby v roku 2015 použiť účelovo viazané finančné prostriedky na sociálnu pomoc vo výške 101 000 eur na iný účel, a to financovanie muzikálu Rómeo a Júlia.

V rámci výsluchu odmietol, že by Maják nádeje použil peniaze z poskytnutých dotácií. „Je to lož a nezmysel,“ tvrdí. Malo ísť podľa jeho slov napríklad o príspevky klientok za ubytovanie. Podotkol, že všetky finančné prostriedky použité ako zálohové platby na muzikál sa vrátili do organizácie so ziskom 5 000 eur.

Peniaze získané z muzikálu mali byť podľa obžalovaného použité na rekonštrukciu priestorov azylového centra. „Nie je mi jasné, ako môže niekto hovoriť, že som mal použiť finančné prostriedky z dotačných peňazí, keď Maják nádeje disponoval vlastnými prostriedkami vo výške viac ako 100 000 eur,“ dodal.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Obhajoba sa k prípadu komplexnejšie vyjadrí až po výsluchu svedkov a znalkyne. V prípravnom konaní boli podľa Paru viaceré pochybenia. „Niektoré z nich budeme opätovne namietať pred súdom. Predpokladáme spravodlivé rozhodnutie,“ doplnil advokát.

Po skončení výsluchu obžalovaného bolo pojednávanie odročené na 26. a 27. apríla 2023. Výsluch by mali absolvovať viacerí svedkovia a znalkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia