Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. decembra 2022, 20:47
Čas čítania 0:47

Rusko sťahuje ďalších vojakov, tvrdí Ukrajina. Na niektorých územiach vraj nechali len mobilizované zálohy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajinská armáda teraz tvrdí, že Rusko stiahlo z obcí nachádzajúcich sa na druhom brehu Dnepra oproti Chersonu aj časť svojich vojenských síl.

Ukrajinská armáda vo štvrtok uviedla, že Rusko stiahlo časť svojich vojakov z niektorých miest na ľavom brehu rieky Dneper. Odkedy sa ruské invázne vojská v novembri stiahli z juhoukrajinského mesta Cherson na ľavý breh Dnepra, tvorí táto rieka hlavnú frontovú líniu na juhu Ukrajiny.

Ukrajinskí predstavitelia už predtým informovali, že Rusko stiahlo časť svojho delostrelectva na ľavom brehu Dnepra do bezpečnejších lokalít ďalej od rieky, ktoré nie sú v dosahu ukrajinského ostreľovania.

Putin
Zdroj: TASR/AP

Vraj stiahli lepšie vybavených vojakov

Rusko tiež vyzvalo na evakuáciu civilného obyvateľstva z obcí ležiacich vo vzdialenosti do 15 kilometrov od rieky a stiahlo úradníkov okupačnej správy z tamojšieho mesta Nova Kachovka.


Ukrajinská armáda teraz tvrdí, že Rusko stiahlo z obcí nachádzajúcich sa na druhom brehu Dnepra oproti Chersonu aj časť svojich vojenských síl. „Bol pozorovaný pokles počtu ruských vojakov a vojenskej techniky v meste Olešky,“ uviedla vo štvrtok ukrajinská armáda. Väčšinu ruských vojakov v oblasti tvoria podľa ukrajinskej armády mobilizovaní záložníci, čo naznačuje, že sa odtiaľ už stiahli lepšie vycvičené profesionálne jednotky.


Podľa ukrajinských predstaviteľov však Rusi neprestávajú z pozícií na ľavom brehu Dnepra ostreľovať mesto Cherson. Miestne úrady vo štvrtok hlásili, že v meste opäť došlo v dôsledku intenzívneho ruského ostreľovania k výpadkom elektriny.

Domov
Zdieľať
Diskusia