Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
1. decembra 2022 o 17:41
Čas čítania 0:53

Syn Usámu bin Ládina neverí, že jeho otec je pochovaný v mori. Pri otcovi bol svedkom rôznych ohavností

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Keď sa dozvedel o smrti svojho otca, nevyronil ani slzu.

Omar bin Laden, syn neslávne známeho vodcu teroristickej organizácie Al-Káida, neverí oficiálnej verzii o pohrebe svojho otca. Myslí si, že Usama bin Ládin bol prevezený do Ameriky, aby si jeho telo prezreli naživo, uvádza The Sun

Vodcu teroristickej organizácie, ktorá mala na svedomí útoky z 11. septembra, zneškodnili špeciálne jednotky amerického námorníctva Navy SEALs 2. mája 2011 v jednom z jeho pakistanských úkrytov.

„Myslel som si, že je koniec, že už viac nebudem musieť trpieť. Mýlil som sa. Ľudia ma stále odsudzujú,“ vyjadril sa Omar, zároveň tvrdí, že za zabitého otca nevyronil ani jedinú slzu. 

Spochybňuje oficiálnu verziu

Oficiálna správa hovorí, že telo bin Ládina hodili do mora z americkej lode USS Carl Vinson, pričom dodržali všetky moslimské tradície spojené s pochovávaním. Omar bin Laden však americkej verzii neverí. 

„Bolo by oveľa lepšie, ak by sme mohli pochovať môjho otca a vedieť, kde leží jeho telo. Neviem, čo s ním spravili. Tvrdia, že ho hodili do oceánu, no tomu neverím. Myslím, že jeho telo vzali do Ameriky, aby ho videli na vlastné oči,“ tvrdí Omar bin Laden.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Syn vodcu Al-Káidy pre The Sun otvorene porozprával aj o svojom detstve. Ako malého ho údajne otec nútil strieľať z útočnej pušky AK47 v jednom z výcvikových táborov organizácie. Bol údajne aj svedkom testovania chemických zbraní, ktoré najskôr vyskúšali na Omarových domácich miláčikoch a neskôr použili pri útokoch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia