Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
1. decembra 2022, 11:14
Čas čítania 0:24

AKTUÁLNE: Romana Mikulca neodvolali z postu ministra vnútra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister vnútra ustál odvolávanie v Národnej rade.

Romana Mikulca dnes poslanci v Národnej rade SR neodvolali z postu ministra vnútra. Za odvolanie hlasovalo 71 poslancov, potrebných bolo 76 hlasov. Proti odvolaniu ministra bolo 47 poslancov, zdržali sa 23 a dvaja nehlasovali. Mimoriadnu schôdzu iniciovala strana Smer-SD už po ôsmykrát v tomto volebnom období. Ako dôvod tentoraz opoziční poslanci uviedli spôsob, akým Mikulec vedie migračnú krízu.

Minister Mikulec argumenty opozície odmietol, označil ich za zavádzanie verejnosti. Migračnú vlnu podľa neho Slovensko zvláda dobre. Zopakoval potrebu ochrany vonkajších hraníc Schengenu.

Za návrh na vyslovenie nedôvery Mikulcovi hlasovali okrem poslancov Smeru-SD a väčšiny opozičných nezaradených poslancov aj viacerí poslanci SaS a Sme rodina. 

Domov
Zdieľať
Diskusia