Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
25. novembra 2022, 16:28
Čas čítania 0:50

MS 2022 v Katare: Usporiadateľská krajina vypadáva z turnaja ako prvá. Kataru zlomila väz prehra proti Senegalu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
MS 2022 v Katare: Usporiadateľská krajina vypadáva z turnaja ako prvá. Kataru zlomila väz prehra proti Senegalu
Zdroj: TASR/AP

Ďalšou krajinou, ktorá nemá postup zo skupiny vo svojich rukách, je Wales.

Katar ako usporiadateľská krajina MS 2022 vypadáva z turnaja ako prvá. Hoci Kataru zostáva odohrať ešte posledný skupinový zápas proti Holandsku, už teraz je jasné, že ani prípadná senzačná výhra by mu na postup nestačila.

Dôvodom sú dve prehry v prvých dvoch zápasoch proti Ekvádoru (0 : 2) a proti Senegalu (1 : 3). Práve Senegal je tímom, ktorý Kataru definitívne „zlomil väz“ v šanciach na postup. V A-skupine má posledný Katar 0 bodov so skóre 1 : 5. Tretí je Senegal s 3 bodmi a skóre 3 : 3. V rámci dohrávky 2. kola je naplánovaný zápas Holandska s Ekvádorom s výkopom o 17.00 h.

MS 2022 v Katare
Zdroj: TASR/AP


Ďalšou krajinou, ktorej vypadnutie v základnej skupine je na spadnutie, je Wales. Draci v napínavom zápase prehrali proti Iránu 0 : 2. Zápas výrazne ovplyvnila červená karta pre waleského brankára Wayna Hannesseyho. Sumár z tohto zápasu si môžeš prečítať tu.

Anketa:
Sleduješ MS 2022 v Katare?
Áno, sledujem.
Nie, nesledujem.
Keď mi vyjde čas, tak si nejaký zápas rád pozriem.
Áno, sledujem.
28 %
Nie, nesledujem.
52 %
Keď mi vyjde čas, tak si nejaký zápas rád pozriem.
20 %

Katar sa na záverečný turnaj dostal vďaka statusu usporiadateľa, preto hráči nemuseli na rozdiel od zvyšných krajín absolvovať kvalifikáciu. S organizáciou turnaja sa v súvislosti s Katarom rozoberajú mnohé kauzy spojené s úplatkami, ale aj porušovaním ľudských práv. Podľa viacerých organizácií pre ľudské práva zahynulo v Katare počas výstavby štadiónov a infraštruktúry súvisiacej s turnajom približne 6 500 migrujúcich pracovníkov. Tí pochádzali prevažne z ázijských krajín ako Pakistan či Bangladéš.

MS 2022 v Katare
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia