Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták TASR
25. novembra 2022, 7:31
Čas čítania 1:13

V Prešove v noci horel panelový dom, obyvateľov museli evakuovať. Požiar si vyžiadal obete

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hasiči evakuovali 12-poschodový panelák.

Aktualizované: Policajný vyšetrovateľ začal v súvislosti s požiarom v bytovom dome na Prostějovskej ulici v Prešove trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. K požiaru došlo podľa jeho slov v čase okolo 22.00 h. Presné príčiny a okolnosti vzniku požiaru sú predmetom vyšetrovania.

Hasiči zasahovali pri požiari bytového domu na Prostějovskej ulici v Prešove. Vo štvrtok pred polnocou došlo v byte na horných poschodiach k požiaru. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, ktoré evakuovali obyvateľov paneláku. O požiari informoval ako prvý portál tvnoviny.sk.

Požiar si vyžiadal dve obete na životoch. Išlo o približne 60-ročný manželský pár. Ich 36-ročného syna previezli s popáleninami do nemocnice. Záchranka odviezla aj staršiu pani, ktorá sa nadýchala dymu. 

Zdroj: TV Markíza

V bytovom dome je odstavený plyn, sú poškodené rozvody tepla, rozvody vody a elektrina je len v núdzovom stave. Obyvatelia bytového domu boli podľa slov primátora Františka Oľhu evakuovaní. Väčšinu z nich si zobrali k sebe príbuzní alebo známi.

Mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

Novozvolený primátor Prešova František Oľha vyhlásil v meste mimoriadnu situáciu a aktuálne zasadá krízový štáb. Príčinu požiaru nateraz mesto nepozná. Zásah bol ráno ukončený a požiar je v štádiu vyšetrovania.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Zatiaľ je bytový dom neobývaný. V piatok dopoludnia musia miesto požiariska skontrolovať statici a posúdiť, či zvyšné časti domu, okrem tých zničených, sprístupníme obyvateľom na bývanie alebo budeme musieť hľadať alternatívu,“ spresnil situáciu Oľha. 

Pomoc mestu podľa neho prisľúbila aj podpredsedníčka vlády Veronika Remišová, ktorá vec konzultovala s premiérom Eduardom Hegerom.

Ďalšia tragédia na prešovskom sídlisku

Panelový dom, v ktorom došlo v noci k požiaru, sa nachádza len niekoľko stoviek metrov od paneláku, kde v roku 2019 obyvatelia zažili tragédiu ešte väčších rozmerov. Na Mukačevskej ulici vtedy došlo k výbuchu plynu v jednom z bytov. 

Výbuch si pred troma rokmi vyžiadal až osem ľudských životov. Výbuch vtedy spojil celé Slovensko. Necelé dva týždne od tretieho výročia sa tragédia opäť zopakovala. 

Domov
Zdieľať
Diskusia