Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. novembra 2022, 14:41
Čas čítania 0:44

Ruská duma schválila zákaz „propagandy“ LGBT+. Má bojovať proti „temnote“, ktorú vraj šíri Európa a USA

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Návrh zákona zakazuje aj inzeráty, správy v médiách a na internete, knihy, filmy a divadelné predstavenia.

Zákonodarcovia ruskej Štátnej dumy v poslednom čítaní jednohlasne schválili návrh zákona o zákaze akejkoľvek „propagandy LGBTI“. Informoval o tom hovorca dumy Viačeslav Volodin. 

Na sociálnej sieti Telegram napísal: „Akákoľvek propagácia netradičných sexuálnych vzťahov bude mať následky.“ Spresnil, že nové právne predpisy „ochránia deti a budúcnosť krajiny pred temnotou, ktorú šíria Spojené štáty a krajiny Európy“.


V Rusku od roku 2013 už platí zákon zakazujúci „propagandu v prospech netradičných sexuálnych vzťahov“ pred neplnoletými. Aktuálny návrh zákona princíp rozširuje celoplošne, týka sa teda aj „propagandy“ pred plnoletými Rusmi.


Nový návrh zákona zakazuje aj všetky inzeráty, správy v médiách a na internete, knihy, filmy a divadelné predstavenia, ktoré obsahujú takúto „propagandu“. Rozširuje už aj existujúce obmedzenia zakazujúce šíriť pred neplnoletými informácie o zmene pohlavia a pedofílii.


Porušenie zákona sa bude trestať pokutami, a ak sa ho dopustia ľudia bez trvalého pobytu v Rusku, môže to viesť k ich vyhosteniu. Návrh zákona musí teraz schváliť i horná komora parlamentu a potom ho musí formálne podpísať ruský prezident Vladimir Putin.

Domov
Zdieľať
Diskusia