Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. novembra 2022 o 14:57
Čas čítania 0:56

V Japonsku riešia samovraždy mladých ľudí odkazmi na toaletnom papieri

Kategória:
News
Uložiť Uložené

V rámci tejto kampane už rozviezli 6-tisíc kotúčov potlačených odkazmi a telefónnymi číslami do 12 univerzít.

V Japonsku sa snažia riešiť dlhodobý problém so samovraždami tínedžerov. Na toaletný papier tlačia podporné odkazy, informovala o tom tlačová agentúra AFP.


Nová iniciatíva má osloviť mladých ľudí so samovražednými sklonmi. Samovraždy sú v Japonsku dlhodobým problémom a počas pandémie koronavírusu zaznamenali prudký nárast samovrážd.

Počet samovrahov dosiahol rekord

Počet žiakov na základných a stredných školách, ktorí spáchali samovraždu, dosiahol podľa japonského ministerstva školstva v roku 2020 nový rekord 499.


Úrady v Jamanaši v strednom Japonsku veria, že upokojujúce odkazy a čísla poradenských liniek na toaletnom papieri by mohli byť účinným a taktným spôsobom, ako pomôcť zúfalým mladým ľuďom.

Toaleta je miestom, kde je každý sám. Práve vo chvíľach samoty majú ľudia väčší sklon k úzkostiam a temným myšlienkach, myslí si predstaviteľ prefektúry Jamanaši Keniči Mijazawa.


V rámci tejto kampane už rozviezli 6-tisíc kotúčov potlačených odkazmi a telefónnymi číslami do 12 univerzít. Odkazy odborníkov na duševné zdravie sú roztrúsené medzi kresbami, akými sú napríklad stúlená mačka či žena s dáždnikom pozerajúca k oblohe.

4. augusta 2024 o 12:30 Čas čítania 6:37 Modelka Saša prerazila v Ázii: Pri fotení som sa prepadla do ľadového jazera. Z párty s Brunom Marsom som utiekla (Rozhovor) Modelka Saša prerazila v Ázii: Pri fotení som sa prepadla do ľadového jazera. Z párty s Brunom Marsom som utiekla (Rozhovor)

Odkazy majú rozptýliť pocit osamelosti. „Drahý priateľu, dlhé bolestné dni si strávil predstieraním pred niekým, že si v poriadku,“ píše sa v jednom odkaze modrým písmom na bielom papieri. „Nemusíš nám povedať všetko..., ale čo tak aspoň niečo z toho?“

Domov
Zdieľať
Diskusia