Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. novembra 2022, 16:56
Čas čítania 0:41

Poliaci možno zavaria aj niektorým Slovákom. Čaká ich razantné zdražovanie pohonných hmôt

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Liter benzínu či nafty tak bude stáť približne rovnako na Slovensku.

V Poľsku zrušili znížené DPH na ceny paliva, informujú TV Noviny. „Budeme musieť obnoviť vyššie sadzby DPH nielen v prípade elektriny, ale aj v prípade palív a hnojív,“ uviedol v poľskom rozhlase podpredseda vlády a minister pre štátne aktíva Jacek Sasin.

Znamená to, že daň stúpne z 8 na 23 %. Liter benzínu tak porastie približne o dvadsať centov. Poľské médiá informovali, že vláda by to mala oficiálne ohlásiť na utorkovom zasadnutí.

Pre Slovákov bývajúcich v pohraničí ide o nemilú informáciu, keďže sa im často oplatilo natankovať plnú nádrž u susedov. 

Anketa:
Chodil si aj ty tankovať do Poľska?
Áno.
Nie.
Áno.
40 %
152 Hlasov
Nie.
60 %
229 Hlasov

Rekordná inflácia na Slovensku

Spotrebiteľské ceny tovarov a služieb v októbri 2022 medzimesačne poskočili o 1,2 % a priemerná úroveň zdražovania z mesiaca na mesiac v tomto roku je 1,3 %. Medziročne inflácia od januára minulého roka bez prestávky rastie a momentálne s hodnotou 14,9 % dosahuje najvyššie hodnoty od začiatku milénia.

Kým Slováci pociťujú rastúcu infláciu aj pri každodenných nákupoch, Poliaci si ešte stále užívajú nulovú DPH na potraviny. Podľa poľskej vlády ju neplánujú rušiť do konca roka a zrejme ani v januári 2023.  

Domov
Zdieľať
Diskusia