Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. novembra 2022, 7:33
Čas čítania 0:46

Polícia varuje pred podvodným investovaním do kryptomien. Slováka obrali o závratnú sumu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Falošným „investorom“ hrozí až desaťročné väzenie.

Polícia Slovenskej republiky v statuse na svojom Facebooku uverejnila prípad muža, ktorý investoval do nákupu kryptomien. Podviedli ho o 55-tisíc eur. 

Muž sa zaregistroval na internetovej stránke, odkiaľ od neho vytiahli 250 eur a následne ho kontaktovali, aby od neho vylákali ďalšie finančné prostriedky pod zámienkou väčšieho zisku pri obchodovaní. Previedol im zo svojho účtu 15-tisíc eur. Podvodníci aj naďalej ťahali z muža peniaze, pričom mu tvrdili, že predpokladaný výnos by mal byť 150-tisíc. 

Muž požadovanú sumu previedol a prostredníctvom aplikácie sledoval, ako mu jeho výnos rastie, no keď si chcel svoje peniaze vybrať, nastal problém. Bolo mu oznámené, že najskôr musí uhradiť poplatok za bankový prevod vo výške 10 500 eur a za platobný kanál, cez ktorý mu prídu jeho získané finančné prostriedky, musí ešte zaplatiť 9 600 eur. Muž opäť obe požadované sumy zaplatil.

Mailom mu bola následne zaslaná požiadavka na zaplatenie poplatku vo výške takmer 14-tisíc eur. Tieto sumy už muž neuhradil. 

Páchatelia mužovi spôsobili škodu vo výške viac ako 55-tisíc eur. Prípadom sa zaoberá Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Stará Ľubovňa. Začali trestné stíhanie pre zločin podvodu. Páchateľom v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia