Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
6. novembra 2022, 19:00
Čas čítania 5:24

Slovenský týždeň v športe: Slovan v osemfinále EKL, Aleksandar Čavrič chce reprezentovať Slovensko a nezlomný Juraj Slafkovský

Kategória:
Šport
Uložiť Uložené
Slovenský týždeň v športe: Slovan v osemfinále EKL, Aleksandar Čavrič chce reprezentovať Slovensko a nezlomný Juraj Slafkovský
Zdroj: TASR, Gettyimages
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Uplynulý týždeň priniesol množstvo zaujímavých športových momentov v slovenskom prostredí.

Milan Škriniar napokon pravdepodobne zotrvá v Interi Miláno, na Slovensko sa po pandémii vracia Winter Classic a v NHL sa Slovákom nadmieru darí. Nielen o tom si prečítaš v našom sumári športového týždňa.

Slovan Bratislava postúpil do osemfinále Európske konferenčnej ligy

Slovan Bratislava zvíťazil v poslednom skupinovom zápase Európskej konferenčnej ligy na umelej tráve litovského Žalgirisu Vilnius 2 : 1. Vďaka tomuto víťazstvu obsadili hráči trénera Vladimíra Weissa st. prvé miesto. To im na jar zabezpečí účasť v osemfinále, zatiaľ čo švajčiarsky Bazilej bude ako druhý postupujúci začínať v šestnásťfinále.

5. novembra 2022, 13:30 Čas čítania 1:29 Slovan si môže osemfinále Európskej konferenčnej ligy zahrať v Košiciach, odvetu zase doma v Bratislave. Kto sú možní súperi? Slovan si môže osemfinále Európskej konferenčnej ligy zahrať v Košiciach, odvetu zase doma v Bratislave. Kto sú možní súperi?

Slovan Bratislava si za účinkovanie v základnej skupine a za výsledky v nej dosiahnuté zarobil vyše 1,3 milióna eur. Za prvé miesto v skupine dostane slovenský majster ďalších vyše 600-tisíc eur. Úspech Slovana Bratislava má presah aj v rámci celého Slovenska. Klub je totiž prvým slovenským tímom, ktorému sa podarilo postúpiť do vyraďovacej fázy európskych pohárov po 17 rokoch. „Čo si beriem za svoje víťazstvo, je, že sa ľudia opäť vrátili na štadión,“ povedal tréner Vladimír Weiss st. po víťazstve nad Žalgirisom v Litve.

ŠK Slovan Bratislava.
ŠK Slovan Bratislava. Zdroj: TASR/Martin Baumann

V Refresheri pravidelne monitorujeme športové dianie vo svete, ale aj na Slovensku. Okrem toho píšeme o spoločensky dôležitých témach. Prečítať si môžeš napríklad o slovenských hokejistoch v KHL, o ktorých sme sa rozprávali so štátnym tajomníkom pre šport Ivanom Husárom. Takisto sme spolu s expertom Ladislavom Borbélym a prezidentom SFZ Jánom Kováčikom analyzovali funkciu hlavy slovenského futbalu. Ak sa ti podobný obsah páči, pridaj sa do klubu REFRESHER+. Nielenže podporíš kvalitnú tvorbu, ale získaš aj neobmedzený prístup k prémiovému obsahu a množstvo ďalších benefitov.

Aleksandar Čavrič chce reprezentovať Slovensko

Rodák zo Srbska hrajúci za Slovan Bratislava Aleksandar Čavrič je v štádiu, keď si vybavuje slovenské občianstvo, povedal pre RTVS majiteľ majstrovského Slovana Ivan Kmotrík st. Čavrič je 28-ročný útočník, ktorý oblieka dres Slovana od sezóny 2016/17. Slovanu Bratislava v poslednom skupinovom zápase Európskej konferenčnej ligy vystrieľal víťazstvo dvomi gólmi. S celkovými štyrmi gólmi je na zdieľanom druhom mieste pre najlepšieho strelca EKL. Prvý je útočník Dnipra Artem Dovbyk.

Anketa:
Privítal by si služby Aleksandra Čavriča na reprezentačnej úrovni?
Áno, bol by veľkou pomocou.
Nie, netreba nám ho.
Áno, bol by veľkou pomocou.
89 %
Nie, netreba nám ho.
11 %

Slovenskú reprezentáciu už jeden naturalizovaný Slovák reprezentuje. Je ním takisto hráč Slovana, krajný obranca Venom De Marco. Reprezentácia má dlhodobý problém s hrotovým útočníkom, respektíve so strieľaním gólov. K vyriešeniu krízy zatiaľ nepomohlo ani angažovanie Taliana Francesca Calzonu.

Nezlomný Juraj Slafkovský

Draftová jednotka hrajúca za Montreal Canadiens Juraj Slafkovký aj naďalej predvádza presvedčivé výkony. Potvrdil to v uplynulom zápase proti Vegas Golden Knights. Osemnásťročný Juraj Slafkovský dostal počas druhej tretiny nepríjemný zásah pukom, keď vo vlastnom obrannom pásme blokoval hráčov Vegas.

Hoci sa snažil pokračovať, bolesť mu to nedovolila a pomocou asistencie tímových lekárov odišiel do šatne. Netrvalo dlho a Slafkovský už opäť korčuľoval, ba čo viac, štyri minúty pred koncom strelil gól na výsledných 4 : 6 v neprospech Montrealu. Pre Juraja to bol už tretí gól v deviatom zápase.

Stanislav Lobotka so špinavou úlohou v Neapole

Neapol patrí k najväčším tohtoročným prekvapeniam. V lige je na prvom mieste so 6-bodovým náskokom a v Lige majstrov vyhral A-skupinu pred Liverpoolom, hoci len o lepšie skóre. Práve tréner Liverpoolu Jurgen Klopp povedal, že Neapol hrá v súčasnosti najkrajší futbal v Európe. Súčasťou úspešného tímu trénera Luciana Spallettiho je aj slovenský záložník Stanislav Lobotka. Ten patrí k oporám tímu. Po odohratí posledného zápasu skupinovej fázy Ligy majstrov sa Lobotka umiestnil na 3. mieste v štatistike najfaulovanejších hráčov.

Počas šiestich zápasov bol 27-ročný Lobotka faulovaný až 16-krát. Rovnako ako Kylian Mbappé a Mohamed Simakan z Lipska. Najviac faulovaným (18-krát) bol Bruno Petkovič z Dinama Záhreb.

Stanislav Lobotka.
Stanislav Lobotka. Zdroj: TASR/AP

Slovenský skaut Miroslav Zálešák na Stanleyho pohári

Miroslav Zálešák je európskym skautom pracujúcim pre Colorado Avalanche. Práve Colorado vyhralo v uplynulom ročníku Stanleyho pohár. Zálešák sa dočkal veľkej pocty. „Nedávno na pohár vygravírovali mená všetkých členov organizácie Colorada, teda aj nás skautov. Je to veľká česť a do smrti mi to už nikto nevezme,“ povedal Zálešák pre Nový Čas.

Anketa:
Vedel si, že je Miroslav Zálešák skautom pre Colorado?
Nie, ale je to zaujímavé.
Áno, poznám ho.
Nie, ale je to zaujímavé.
65 %
Áno, poznám ho.
35 %

Colorado čaká audiencia u amerického prezidenta Joea Bidena v Bielom dome, hoci Zálešák ešte nevie, či sa na nej bude môcť zúčastniť. „V januári, keď budeme mať v klube rôzne mítingy, má nám všetkým klub odovzdať aj majstrovské prstene na pamiatku. Už sa na to veľmi teším,“ uzavrel rodák zo Skalice.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SlovakNHL.sk (@slovaknhl_sk)

Pavol Regenda sa pýta späť do NHL a Tomáš Tatar natiahol bodovú sériu

Dvadsaťdvaročný slovenský útočník Pavol Regenda patril k tohtoročným prekvapeniam v NHL. Za Anaheim Ducks nastúpil v piatich zápasoch a pripísal si dve asistencie. Dobrá forma mu však nestačila na to, aby v klube zotrval aj naďalej. Vedenie ho poslalo na svoju farmu do San Diega Gulls. Bývalý hráč Michaloviec za Gulls odohral zatiaľ tri zápasy, no aj v nich je nadpriemerne užitočný – strelil dva góly a na jeden nahral. Mnohí jeho návrat späť do NHL označujú iba za otázku času.

Anketa:
Mal by Pavol Regenda dostávať viac priestoru v NHL?
Jednoznačne, podáva kvalitné výkony.
Nie, ešte sa musí rozohrať na farme.
Jednoznačne, podáva kvalitné výkony.
92 %
Nie, ešte sa musí rozohrať na farme.
8 %

Dobrými výkonmi sa prezentuje aj ďalší slovenský útočník Tomáš Tatar. Ten si v uplynulých štyroch zápasoch pripísal štyri asistencie, v každom zápase jednu. Od začiatku sezóny odohral 12 stretnutí a získal v nich šesť bodov. Jeho tím New Jersey Devils má v tejto sezóne dobrú formu a aj vďaka Tatarovým výkonom je vo svojej Metropolitnej divízii na prvom mieste pred druhou Carolinou, ktorá má zápas k dobru.

Tomáš Tatar
Zdroj: sla

Daliborovi Dvorskému predpovedajú svetlú draftovú budúcnosť

Hokejový expert Scott Wheeler z magazínu The Athletic zostavil rebríček potenciálnej najlepšej stovky hokejistov, ktorí by sa v budúcom roku mohli dostať do NHL cez draft. Zo Slovákov sa najvyššie umiestnil Dalibor Dvorský, ktorému Wheeler predpovedá siedme miesto. Mladého rodáka zo Zvolena označil za talentovaného a inteligentného tvorcu hry, páči sa mu aj jeho schopnosť kontrolovať puk.

K rebríčkom sa pre Denník N vyjadril samotný Dalibor. „Rebríčkov počas sezóny vychádza skutočne veľa. Každý predkladá iné odhady, preto sa tým snažím príliš nezaoberať,“ povedal. Dvorský je súčasťou AIK IF Štokholm, ktoré hrá druhú ligu. V tejto sezóne odohral päť zápasov za kategóriu do 20 rokov. Počas nich získal osem bodov za päť gólov a tri asistencie. Dvorský odohral väčšinu zápasov – 11 za mužov. V nich je bodovo takisto aktívny. Strelil štyri góly a na ďalšie dva nahral. Stále iba 17-ročný útočník pôsobí vo Švédsku od sezóny 2021/22, kam prišiel z Banskej Bystrice, kde za mužov odohral 20 zápasov s bilanciou 2+2.

Dalibor Dvorský
Zdroj: https://www.eliteprospects.com/player/527424/dalibor-dvorsky

Slovenské Winter Classic

Tehelné pole sa 13. až 15. januára zmení na hokejový štadión, píše šport.sk. Stane sa tak pri príležitosti Winter Classic. V týchto termínoch si diváci budú môcť pozrieť tri zápasy. Proti sebe sa postavia HC Slovan Bratislava vs. HC Košice či KH Dukla Trenčín s HKM Zvolen, zápasiť budú aj české kluby HC Kometa Brno s HC Oceláři Třinec. Všetky zápasy budú oficiálne vedené ako ligové, teda hrať sa bude riadne o body do tabuľky. Posledné Winter Classic sa uskutočnilo ešte v roku 2019, vtedy v Banskej Bystrici, ostatné boli pre pandémiu zrušené.

Tehelné pole.
Tehelné pole. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Budúcnosť Milana Škriniara definitívne spečatená (?)

Slovenský stopér Milan Škriniar patrí v súčasnosti medzi najhodnotnejších obrancov na svete. Jeho trhová hodnota je podľa portálu transfermarkt 65 miliónov eur. Záujem oňho už v lete javili viaceré popredné kluby, no Škriniar napokon zotrval v Interi Miláno. Otázna je najmä nadchádzajúca sezóna, pretože v lete mu vyprší zmluva. Renomovaný futbalový novinár Fabrizio Romano na svojom Twitteri priniesol informáciu, že Škriniar v klube zotrvá aj v budúcnosti. 

Anketa:
Mal by Milan Škriniar zostať v Interi Miláno?
Áno, zapadá do klubovej politiky a herného systému.
Nie, má na viac. Mal by vyskúšať niečo nové.
Áno, zapadá do klubovej politiky a herného systému.
35 %
Nie, má na viac. Mal by vyskúšať niečo nové.
65 %

„Cítim veľké sebavedomie a optimizmus, že dohodu so Škriniarom dosiahneme a dokončíme to do 13. novembra,“ vyhlásil majiteľ klubu Giuseppe Marotta. „Máme jasné indície, na základe ktorých to môžeme povedať, a ako iste viete, Škriniar je pre nás kľúčovým hráčom,“ povedal.

Milan Škriniar je súčasťou Interu Miláno od sezóny 2017/2018, kam prestúpil zo Sampdorie. Škriniar pochádza zo žilinského futbalového prostredia, odkiaľ odišiel do Talianska. Za Inter odohral dovedna 222 zápasov. Strelil v nich 10 gólov a pridal jednu asistenciu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia