Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
30. októbra 2022, 11:39
Čas čítania 0:58

Minister Naď si uťahuje z referenda o americkej základni na Sliači: Poďme hlasovať o základni UFO, schuti by som sa zasmial

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Referendum o americkej základni na Sliači bolo podľa ministra obrany zbytočné.

Referendum o americkej základni na Sliači neznamená pre Slovensko, vládu ani mesto Sliač vôbec nič. Minister obrany Jaroslav Naď reaguje na referendum na Sliači, na ktorom sa zúčastnilo takmer 37 percent voličov a väčšina sa americkú základňu rozhodla odmietnuť.

Minister teraz znovu vysvetľuje, že americká základňa na letisku Sliač nebola, nie je a nebude. „Miestne referendum nie je právne záväzné pre vládu. Navyše, opakujem, žiadne úvahy či rozhovory sa o americkej základni na Sliači nevedú, a to na žiadnej úrovni,“ píše Naď v statuse.

Minister chce naďalej úzko spolupracovať s vedením mesta Sliač, od ktorého očakáva, že v novom volebnom období nebude navádzať svojich obyvateľov hrať na dve strany, ale „budú poctivo vysvetľovať, že ľudia sa naozaj nemajú čoho báť“.

„Navyše, napriek spojeniu s komunálnymi voľbami sa na referende zúčastnilo iba 37 %, pričom iba 27 % oprávnených voličov (presne 1 127 zo 4 082) považovalo nezmysel o americkej základni za natoľko relevantný, že išlo do referenda proti tomu hlasovať,“ konštatuje Naď na Facebooku. Podľa ministra je to znak, že väčšina Sliačanov má zdravý rozum.

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Minister status uzatvára slovami, že spojeneckí vojaci z Nemecka a Holandska na Sliači v súčasnosti pôsobia a naďalej budú mesto podporovať tak ako doteraz. „Ale, úprimne, fakt by som sa schuti zasmial, keby niekto vyzbieral potrebné podpisy a zorganizovalo by sa referendum proti základni UFO na Sliači. Pretože tá je presne taká pravdepodobná ako tá americká,“ uzatvoril.

Domov
Zdieľať
Diskusia