Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
28. októbra 2022, 7:59
Čas čítania 0:39

Disney predstavilo prvú plus-size ženskú hrdinku s dysmorfiou. Je ňou baletka Bianca

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Baletka Bianca bojuje s dysmorfiou a prekonáva svoje pochybnosti.

Krátky film Reflect od Disney+ zobrazuje baletku s dysmorfiou, ktorá bojuje s vlastným odrazom, prekonáva pochybnosti a strach tým, že nasmeruje svoju vnútornú silu, pôvab a moc, píše Glamour.

Dysmorfia je duševná porucha, pri ktorej sa pacient príliš trápi nedostatkami vzhľadu, ktoré pre iných často ani nie sú viditeľné. Ochorenie nepríjemne zasahuje do každodenného života pacienta.

Film od režisérky Hillary Brandfield bude súčasťou série experimentálnych filmov Disney’s Short Circuit zameraných na imidž tela a dôležitosť rozvoja a ochrany vlastnej sebaúcty.  

Krátke video z filmu zobrazuje Biancu, ako cvičí balet pred zrkadlom. Bojuje s vlastným odrazom, prekonáva pochybnosti o sebe samej a hľadá vnútornú silu.

Disney takýmto spôsobom upozorňuje na príbehy bežných ľudí. Za krátky čas si tvorcovia vyslúžili pozitívne reakcie od nadšených divákov, ktorí sa s príbehom stotožňujú a v Biance vidia svoje ja.

Domov
Zdieľať
Diskusia