Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
21. októbra 2022, 12:45
Čas čítania 0:36

Pizzeriu, v ktorej vynašli legendárnu Margheritu, zatvorili hygienici

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podnik o uzávere informoval na sociálnych sieťach.

Talianske úrady nariadili z hygienických dôvodov dočasné zatvorenie legendárnej neapolskej pizzerie Antica Pizzeria Brandi. Práve v nej v roku 1889 po prvý raz pripravili pizzu Margherita. Riziko zatvorenia formulovali hygienici už počas predošlej návštevy v auguste. Zistené nedostatky sa podniku nepodarilo odstrániť.

Pizzeria po nútenom zatvorení svojim priaznivcom na sociálnych sieťach a v mnohých jazykoch naraz vrátane čínštiny či arabčiny oznámila, že jej dvere budú zatvorené z dôvodu „mimoriadnej údržby“.


Pizzu Margherita vo farbách talianskej trikolóry podľa legendy pripravil neapolský kuchár Raffaele Esposito v pizzerii Antica Pizzeria Brandi v roku 1889 pri príležitosti návštevy kráľovnej Margaréty Savojskej. Prostý recept pozostáva z paradajok San Marzano, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja.

Anketa:
Ktorý druh pizze máš najradšej?
Neapolská.
Rímska.
Slovenská.
Americká.
Neapolská.
63 %
291 Hlasov
Rímska.
9 %
43 Hlasov
Slovenská.
19 %
89 Hlasov
Americká.
8 %
38 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia